MENU

Vauxhall Belmont

De Vauxhall Belmont was een sedan-model dat werd gebouwd tussen 1986 en 1991. Het was gelijk aan sedan variant van de Opel Kadett E, die in de herfst van 1984 werd uitgebracht en waarvan de andere carrosserievarianten in het Verenigd Koninkrijk als Vauxhall Astra op de markt werden gebracht.

 

vauxhall belmont

Vauxhall Belmont.

 

De hatchbacks wonnen aan populariteit als kleine Europese familie auto’s en er werden minder saloons aangeboden. Eind jaren tachtig kregen veel saloon modellen bij verschillende merken een eigen naam om ze zo apart te kunnen positioneren van de hatchback modellen. Ford verkocht de sedanversie van de Escort hatchback als de Orion en Volkswagen noemde zijn sedanversie van de Golf de Jetta. Toen GM in 1986 begon met een sedan versie van de Astra/Kadett, kregen alleen Britse klanten dit model onder een andere naam: de Belmont. Het model verschilde, naast de grotere kofferbak, van de hatchback door meer beenruimte achterin en een fraaier interieur.

 

vauxhall belmont interieur

 

In juli 1991 verwijderde Vauxhall de Belmont-naamplaatjes met de lancering van de Mark 3 Astra en kregen alle carrosserievarianten de Astra-badge. De verkoop van de Astra-badged sedan was niet zo goed als die van de Belmont, dit kwam mede door de doorzettende daling van populariteit van sedans. Later Astra sedans werden ook verkocht als een Opel, in tegenstelling tot de Belmont, die in het Verenigd Koninkrijk alleen werd verkocht als een Vauxhall. De Belmont kreeg ook nog de twijfelachtige eer de meest gestolen auto in het Verenigd Koninkrijk te zijn.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant