MENU

Failliet Bristol heeft nog wat spullen staan

Donderdag 10 december 2020 om 22:05 door Frank

2020 betekende het einde voor Bristol Cars, de kleine Britse fabrikant van handgemaakte luxe Grand Tourers. Het 75-jarige bedrijf werd in maart 2020 geliquideerd en de opbrengst van de verkoop van de activa komt ten goede aan de schuldeisers. Bristol heeft in het verleden vaker tegenslagen gehad, zoals in 2011, maar wist er toch weer bovenop te komen. Dit keer was het over en uit.

 

bristol houten mallen prototypes

 

Bristol Cars werd opgericht in 1945, toen de Tweede Wereldoorlog op zijn einde liep, grotendeels om de middelen en het personeelsbestand van de Bristol Airplane Company goed te gebruiken na de oorlog. In plaats van te beginnen met een schone lei, “leende” Bristol technologie van Duitsland, de overwonnen vijand van Groot-Brittannië. Het eerste model, de Bristol 400, werd aangedreven door BMW zescilindermotor gebouwd op een BMW 326-stijl frame.

 

Hoewel Bristol al snel de BMW-achtige styling los liet, bleef het tot het einde van de Bristol 406-productie in 1961 gebruik maken van BMW-afgeleide zescilinder-motoren. Op dat moment schakelde de autofabrikant over op de Chrysler V8-motor, die ze tot het einde van de serieproductie gebruikte. De laatste in serie geproduceerde auto van Bristol, de Blenheim – een evolutie van de Type 603 die in 1976 werd geïntroduceerd – werd aangedreven door een 5,9-liter V8 en behield de kenmerkende Bristol-kenmerken zoals een reservewiel dat in een speciaal compartiment achter het voorwiel werd opgeborgen.

 

Een op de Dodge Viper gebaseerde sportwagen, de Fighter, werd van 2004 tot 2011 ook in zeer beperkte aantallen gebouwd.

 

Onder het eigendom van voormalig racer Tony Crook, die in 2014 overleed, leek het bijna alsof het bedrijf vastbesloten was geen auto’s meer te verkopen. Het was niet te zien op autoshows, opereerde vanuit slechts één showroom en beperkte de productie tot niet meer dan drie auto’s per week. Je moest echt je best doen om aan een Bristol te komen en zelfs dan, zo wordt gezegd, zou Crook je misschien afwijzen als hij je niet mocht.

 

Het is en blijft zonde dat dit oer-Britse merk zijn deuren heeft moeten sluiten. Uiteraard is er dan nog het nodige over aan onderdelen, modellen en prototypes zoals te zien is in deze video.

 

SECRET UNDERGROUND FACILITY HIDING CARS WORTH MILLIONS (FORMULA 1 AND PROTOTYPES)

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*