MENU

Vauxhall Calibra

De Opel Calibra was een sportwagen ontworpen en geproduceerd door de Duitse autofabrikant Opel tussen 1989 en 1997, maar het model werd ook verkocht in het Verenigd Koninkrijk tot 1999 als de Vauxhall Calibra. In Zuid-Amerika heette het model de Chevrolet Calibra en in Australië en Nieuw-Zeeland de Holden Calibra. Het model moest de concurrentie aangaan met de Japanse sportcoupé-modellen van eind jaren tachtig.

 

vauxhall calibra

Vauxhall Calibra.

 

Het ontwerp van de Calibra kwam van de hand van de Duitse ontwerper Erhard Schnell. Het was een voorwielaangedreven coupé op basis van het Vectra-chassis. Bij zijn lancering in 1989 was de Calibra de meest aerodynamische productie-auto ter wereld en dit zou 10 jaar lang zo blijven..

 

De Calibra was populair in Europa en deed het beter dan zijn directe concurrent, de Ford Probe, die te Amerikaans was voor de Europeanen en minder vermogen had. In het Verenigd Koninkrijk liep de verkoop ook goed, maar kon het model niet tippen aan de Rover 200 Coupé, die vergelijkbare prestaties bood.

 

Er werden verschillende speciale modellen gelanceerd. Dit begon met de SE1 1993 en liep door naar de SE9 in 1997. Deze in beperkte oplage gebouwde versies hadden vaak unieke aspecten zoals speciale lakkleuren en optiepakketten.

 

Vauxhall Opel Calibra (1989–1997) test reviewGarages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant