MENU

Simca 6

De Simca 6 was een kleine personenauto geproduceerd door Simca in Frankrijk tussen 1947 en 1950. Simca was opgericht als een Franse dochteronderneming van Fiat en de Simca 6 werd ontwikkeld uit de Simca 5 wat eigenlijk een Franse variant was van de Fiat Topolino en vervaardigd in Frankrijk als een Simca.

 

Simca 6

Simca 6

 

Met de lancering van de Simca 6 op Autoshow van Parijs in 1947 toonde de Franse organisatie een ongekend niveau van onafhankelijk denken voor een Simca productiemodel. De Simca kreeg een eigen gezicht en was niet langer een Franse variant van een Fiat en had wat van de Amerikaanse modellen van dat moment en ook gelijkenis de Citroëns en Renaults: een bredere en lagere grille , geflankeerd door verhoogde koplampen geïntegreerd in de vleugel panelen. De achteroverbouw werd uitgebreid met de toevoeging van een kleine kofferbak, welke alleen toegankelijk was vanuit het interieur van de auto en bijna geheel gevuld werd door het reservewiel. Naast de kleine tweezitter coupé body, was er ook een kleine bestelwagen leverbaar.

 

de motor

De motor was een 569 cc exemplaar die 12 tot 16,5 PK leverde wat zorgde voor een topsnelheid van 95 km/u. De auto was echter bijzonder zuinig en ook de aanschafprijs was laag.

 

Ondanks het feit dat de Simca 6 al in 1947 werd geïntroduceerd, ging de productie traag van start met slechts een kleine 200 exemplaren tot eind 1948. De oudere Simca 5 bleef in die jaren ook nog in productie. In 1949 kwam de productie van de Simca 6 goed op gang: er werden meer dan 16.000 Simca 6 modellen gebouwd tot het einde van de productierun in 1950. De Simca 6 werd opgevolgd door de Simca 8. In tegenstelling tot zijn voorganger, werd de 6 niet gezien als een commercieel succes en het was pas in 1961 dat Simca zou terugkeren naar de kleine auto sector met hun Simca 1000.

 

Simca 6 Model Topolino Faux CabrioletGarages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant