Mercury Monterey

De Mercury Monterey werd geproduceerd tussen 1952 en 1974 door de Mercury-divisie van Ford. Het model dankt zijn naam aan Monterey Bay en diende als de vervanger van de Mercury Eight, het eerste model van het merk. De Monterey was leverbaar als coupé, sedan, hardtop en stationwagon.

 

Mercury Monterey uit 1952

Mercury Monterey uit 1952

 

De Monterey werd in 1950 geïntroduceerd als een high-end tweedeurs coupé als onderdeel van de Mercury Eight-serie samen met de de Ford Crestliner, de Lincoln Lido-coupé en de Lincoln Cosmopolitan Capri-coupé omte concurreren met de hardtopcoupés die General Motors het vorige modeljaar had geïntroduceerd. De Monterey had een met canvas of vinyl bedekt dak. Standaardkenmerken waren onder meer met leer beklede stoelen, neplederen hemelbekleding, wollen tapijten, verchroomde sierlijsten voor het interieur, tweekleurig dashboard, speciaal zwart stuurwiel, spatborden, dubbele buitenspiegels, volledige wieldoppen en een gouden motorkap ornament.

 

Het model was ook leverbaar in twee speciale kleuren: Turquoise Blauw met donkerblauwe bovenkant en Cortaro Red metallic met zwarte bovenkant. Zwart met gele bovenkant was ook beschikbaar. Er werden maar weinig Montereys verkocht.

 

interieur Mercury Monterey uit 1955

Interieur Mercury Monterey uit 1955

 

Gedurende zijn 22 jaar productie diende de Monterey als het vlaggenschip, middenklasse en instapmodel van de volledige Mercury-productreeks. Na het modeljaar 1974 stopte Mercury met de Monterey en consolideerde het volledige assortiment tot aan de stationwagen Marquis en Colony Park. Het model werd uiteindelijk opgevolgd door de Mercury Marquis.

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant