MENU

Lamborghini Jarama

De Lamborghini Jarama werd gebouwd tussen 1970 en 1976 en was een ontwerp van Bertone. De Lamborghini Jarama dankt zijn naam aan een beroemde wijk in Spanje waar stieren worden gefokt voor het stierenvechten.

 

De officiële naam was de Lamborghini Jarama GT en werd in maart 1970 gepresenteerd aan het publiek. Het model was volgens de maker, “de nieuwste evolutie van het concept van de 2 + 2 grand touring sedan van het het Italiaanse merk”. Het nieuwe model kreeg een 350 PK sterke voorin geplaatste 4-liter V12 met zes carburateurs en was wel wat zwaarder dan zijn voorganger met een gewicht van 1450 kilo. Bediening ging via een 3 traps automaat of een handbak met vijf versnellingen.

 

De Jamara haalt een topsnelheid van zo’n 270 lm/u en trekt de sprint van 0 naar 100 km/u in net 5 seconden.

 

Lamborghini Jarama

Lamborghini Jarama

 

De Jarama werd speciaal gebouwd voor de Amerikaanse markt, waar strengere veiligheids-en emissienormen golden. Het design van de Jarama is braaf te noemen naar Lamborghini standaarden, toch heeft het ontwerp een grote rol gespeeld in het design van toekomstige sportwagens zoals de Toyota Celica en de Supra.

 

Lamborghini Jarama interieur

Interieur van de Lamborghini Jarama

 

Jarama S

De Jarama S (ook bekend als Jarama GTS) werd geïntroduceerd in 1972. Het uitlaatsysteem, de koppen en de carburateurs werden herzien, wat resulteerde in een vermogenstoename tot 365 PK. De S had een paar kleine aanpassingen aan de carrosserie, waaronder een luchtinlaat voor de motorkap, uitlaatopeningen in de spatborden, aanpassingen aan de positie van de voorruit en de richtingaanwijzers werden verplaatst.

 

Er werden nieuwe wielen op 5-bouts naven gebruikt, identiek aan die van de derde serie van de Espada. Het interieur had nu een nieuw dashboard met aluminium omlijsting, schakelaars waren verplaatst naar de middenconsole en het model kreeg extra geluidsisolatie en een comfortabelere achterbank en meer beenruimte. Stuurbekrachtiging werd al vroeg standaard in de Jarama S. Afneembare dakpanelen en een Chrysler TorqueFlite automatische transmissie waren ook beschikbaar als fabrieksopties. Lamborghini heeft 150 exemplaren van deze versie gebouwd.

 

LAMBORGHINI JARAMA - 1972 | GALLERY AALDERING TV

Lamborghini Jarama uit 1972


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant