MENU

De Tomaso Guara

De De Tomaso Guara is de laatste sportwagen die De Tomaso bouwde. In 1993 werd het model getoond op de Autosalon van Genève. De Guara was beschikbaar als coupe en later als een spider en ook als een open barchetta. Dit laatste komt overeen met de coupe, maar zonder dak en een goede voorruit. In plaats daarvan droeg je een helm en was er slechts een kleine lucht deflector die bescherming bood tegen de elementen.

 

De Tomaso Guara

De Tomaso Guara.

 

De Guara is gebaseerd op het Maserati Barchetta Stradale prototype uit 1991, een echte race-auto. Het derde model was de Guara Spider, een cabriolet met een kleine canvas top waarvan er slechts vier werden geproduceerd.

 

Detomaso Guara' Biturbo ( unico esemplare ) 4.6 Ford Modula

 

De eerste auto’s (voornamelijk coupés) werden verkocht in 1994. De Guara werd gebouwd met behulp van technologie en interieur onderdelen van BMW, maar later werden alle auto’s uitgerust met Ford onderdelen en motoren. In 2004 ging De Tomaso failliet. De laatste auto, besteld door een Oostenrijkse in 2004, werd pas in 2011 geleverd nadat De Tomaso’s faillissement was voltooid. Schatting is dat er van de Guara ongeveer vijftig exemplaren zijn gebouwd.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant