MENU

5 oldtimers die je 5 jaar geleden had moeten aanschaffen

Woensdag 11 maart 2015 om 10:04 door Frank

De markt van klassieke auto’s is volop in beweging, niet alleen de exclusieve modellen, ook meer betaalbare modellen stijgen flink in waarde. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Als je vijf jaar geleden de juiste modellen had aangeschaft, kun je daar nu een mooie winst op maken bij verkoop. We lichten er een paar modellen uit.

 

index waardeontwikkeling oldtimers

Index waardeontwikkeling ‘betaalbare’ oldtimers.(bron: www.hagerty.ca)

 

1976-1979 Porsche 911 Carrera Turbo

In de tijden waarin veel merken rekening hielden met emissienormen, zeker in de VS, had Porsche met de 911 Turbo overal lak aan. De 911 Turbo was een van de krachtigste sportwagens van zijn tijd en wist zelfs de meeste muscle cars af te troeven. Het model was jarenlang tegen een zeer scherpe prijs te koop maar dat is inmiddels veranderd. Er zijn exemplaren die de afgelopen jaar bijna een ton in waarde zijn toegenomen. Dat is op zijn zachtst gezegd uitzonderlijk te noemen.

 

porsche 911 turbo 1976 1979

 

1977-1979 Aston Martin V8 Vantage

De V8 Vantage werd jarenlang weggezet als een slechte Britse Mustang rip-off en konden nooit uit de schaduw van de DB5 komen. Maar de volgende generatie van verzamelaars denkt hier duidelijk anders over. Een goede V8 Vantage is de afgelopen vijf jaar in waarde verdubbeld.

 

aston martin V8 Vantage

 

1988-1991 BMW M3

Het is geen verrassing dat de eerste generatie M3 (E30) in dit rijtje staat. Dit Duitse beest met zijn getunede viercilinder motor heeft een grote schare fans. Het model is door BMW tot in perfectie doorontwikkeld met vervolgens een zescilinder en later een achtcilinder motor. Ook deze eerste generatie heeft een verdubbeling in prijs gezien de afgelopen vijf jaar.

 

bmw m3 (e30)

 

1968-1971 Mercedes-Benz 280SL

Deze versie van de SL, ook wel bekend als de “Pagode” SL, is de belichaming van ingetogen Duitse elegantie. En met de opkomst van zijn voorganger, de 300SL in de markt, begonnen veel verzamelaars zich te wenden tot de 280SL of haar eerdere iteraties, de 230 en de 250SL. Ze zijn prachtig gebouwd en mooie auto’s die de afgelopen vijf jaar bijna zijn verdubbeld in waarde.

 

mercedes 280 sl pagode

 

1976-1979 Pontiac Trans Am

Wellicht zijn het vooral Amerikanen met goede herinneringen aan Burt Reynolds in “Smokey and the Bandit”, maar de zwarte versie van de Pontiac Trans Am met gouden T is hot. Een mooie en goed exemplaar had je vijf jaar geleden voor een kleine 30K, dit is inmiddels gestegen naar een kleine 40K.

 

pontiac trans am

 

Wat wordt het lijstje over vijf jaar?

Een aantal modellen worden gezien als goede investeringen voor de toekomst waaronder de Audi urquattro, de Mazda RX-7 (’93-’96), de Toyota Supra Twin Turbo (’93-’98) en de Mustang Cobra R (’93). Deze lijst kunnen we eindeloos langer maken en de vraagt blijft of de markt zich zal blijven ontwikkelen zoals de afgelopen jaren. De waardeontwikkeling van een behoorlijk aantal modellen heeft het in ieder geval beter gedaan dan welke andere belegging ook. In dat licht is het niet vreemd dat beleggen in oldtimers zo’n enorme vlucht heeft genomen. Wat is jouw oldtimer-investeringstip?


Ook interessant

6 reacties op “5 oldtimers die je 5 jaar geleden had moeten aanschaffen”

 1. blank Spierings Arnold says:

  En IEDEREEN vergeet de ULTIEME super sportwagen de Datsuns 240 etc t/m HEDEN.

  Je doet jezelf tekort als je er nog nooit in/van hebt gereden/genoten !!!! SUCCES

 2. Volkswagen westfalia T2 en T3

 3. blank Robert says:

  Alfa Romeo Montreal, Aston Martin DB2

 4. blank Goos says:

  Bmw E21 323i

 5. blank Jimmy says:

  Lotus Elise (1997)?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*