Datsun Cherry

De Datsun Cherry werd gebouwd tussen 1970 en 1986. In de jaren tachtig werd het model omgedoopt tot Nissan Cherry als onderdeel van een volledige naamsverandering bij Nissan. Alle Datsun modellen werden toen Nissan modellen. Deze naampolitiek zorgde nog wel eens voor verwarring. Zo heette deze auto in Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de Nissan Pulsar, werd de auto in iets aangepaste vorm verkocht als de Alfa Romeo Arna en in Nederland en België als de Cherry.

 

Datsun cherry

Datsun Cherry.

 

Het model (E10) kwam in augustus 1970 op de markt en was leverbaar als fastback en als een tweedeurs stationwagon versie. Later volgde een twee- of vierdeurs coupe. In 1974 kwam de iets langere Cherry FII op de markt als de opvolger van de E10, deze was direct in drie varianten leverbaar. De laatste versie was de N10 in 1979 die in 1982 nog werd voorzien van een nieuwe motor.

 

Datsun cherry 1981

Datsun Cherry uit 1981.

 

Datsun cherry interieur 1981

Interieur van een Cherry uit 1981.

 

In 1985 werd de Trend versie uitgebracht die vele extra’s had zonder meerprijs. Dit gaf de auto een sportievere look door onder andere het sportinterieur van de turbo-versies en de two-tone lakken. Door zijn opvallender uiterlijk won de Cherry aan populariteit. In Nederland werd het model geleverd met motoren tussen de 50 PK en 75 PK en er was ook een diesel met 54 PK. De Datsun Cherry deed het ook aardig als race-auto.

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant