MENU

Ford Model 40 Special Speedster uit 1934

Woensdag 30 juli 2014 om 19:35 door Frank

Er zijn in de autogeschiedenis heel veel ontwerpen gemaakt en het merendeel daarvan heeft, om de meest uiteenlopende redenen, de productielijn nooit gehaald: geen geld, te gedurfd, politiek, te lelijk, onpraktisch, faillissement of ronduit levensgevaarlijk. En er zijn ongetwijfeld nog meer redenen te bedenken. Gelukkig zijn die concept cars nog wel te bewonderen in privécollecties, musea of op evenementen. Wij kwamen vandaag de Ford Model 40 Special Speedster uit 1934 tegen en deze valt wat ons betreft duidelijk in de categorie “ocular nirvana” zoals Jeremy Clarkson mooie automobielen nog wel eens wilde noemen.

 

Hier zeggen we vaak dat een beeld meer zegt dan duizend woorden, dus onderstaande foto’s schelen mij weer op zijn minst zesduizend woorden om de Ford Model 40 Special Speedster te beschrijven.

 

1934 Ford Model 40 Special Speedster

 

1934 Ford Model 40 Special Speedster2

Mooie lange slanke lijn als een fotomodel

 

1934 Ford Model 40 Special Speedster

Van elke kant adembenemend

 

1934-Ford Model 40 Special Speedster dashboard

Schitterend dashboard

 

1934 Ford Model 40 Special Speedster interieur

Mooie strakgestikte kuipstoeltjes

 

1934 Ford Model 40 Special Speedster start

Hoe mooi kun je een startknopje maken?

 

Het High Museum of Art in Atlanta toont op dit moment een verzameling bijzondere concept carsmet de toepasselijke naam ‘Dream Cars: innovatief design, visionary Ideeën gaan hier hand in hand met out-of-the-box denken en vooruitstrevende techniek. Wanneer je er voor 7 september naartoe vliegt, ben je nog op tijd om al het moois te bewonderen en een van de pronkstukken van de collectie is bovenstaande Ford.

 

In opdracht van Edsel (zoon van Henry Ford) werd de auto ontworpen en gebouwd naar een slanke ‘continentale’ auto op basis van de roadsters die hij tijdens een bezoek aan Europa had gezien. Ford styling chief Eugene ‘Bob’ Gregorie was de man die verantwoordelijk was en de daaruit voortvloeiende auto had een aantal eigenschappen die de auto te radicaal maakte voor productie, waaronder een gesloten radiator, geen treeplanken en geen deuren. De auto werd echter wel regelmatig door Edsel gereden.

 

Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Atlanta te vliegen is hier meer van de collectie te bekijken. Ik zou even klikken want er is nog veel meer mooi spul te zien.

 

1934 Edsel Ford Model 40 Special Speedster | Dream Cars

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*