MENU

Herboren BMW concept car in Italië

Zondag 2 juni 2019 om 00:27 door Frank

bmw garmisch concept car gandini
Dat BMW veel moeite doet om haar eigen historie te bewaren, is niets nieuws. Enige tijd geleden schreven we nog over de restauratie van een zeldzame BMW 1600 GT convertible. En onlangs werd er wederom een bijzondere BMW opnieuw aan het publiek vertoond tijdens de Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië. De auto in kwestie was een lang verloren gewaand BMW-concept, de BMW Garmisch, ontworpen door niemand minder dan Marcello Gandini voor Bertone.

 

2019 BMW Garmisch: 1970 LOST CONCEPT | DEVELOPMENT DOCUMENTARY

 

De BMW Garmisch werd voor het eerst aan het publiek getoond in 1970 op de Autosalon van Genève, maar verdween daarna volledig van de radar, tot voor kort. Echter werd in Italië niet ditzelfde exemplaar getoond, maar een compleet nieuw model dat door een team van BMW design en BMW Classic in enkele maanden werd gebouwd op het chassis van een 2002. De enige referentie die er nog was, waren een stapeltje oude foto’s waarvan de meeste in zwart-wit. Met gebruik van moderne technieken zoals 3D-modellering kon het originele ontwerp weer tot leven worden gebracht. De bouw vond plaats in Turijn, net zoals met het origineel bijna een halve eeuw geleden. De inmiddels 80-jarige Gandini bemoeide zich bijvoorbeeld ook met de keuze van de lak en de binnenbekleding zodat deze de juiste kleur zouden krijgen net als het exemplaar in de jaren zeventig.

 

“Toen ik voor het eerst hoorde dat BMW de BMW Garmisch wilde recreëren, was ik een beetje verrast”, zei de nu 80-jarige Gandini terwijl hij zich zijn eerste ontmoeting herinnerde met Adrian van Hooydonk, Senior Vice President van BMW Group Design, die bezocht hem in de zomer van 2018 in Turijn om zijn goedkeuring te vragen.

 

“Nu ben ik erg blij dat ik deel kon uitmaken van dit project en blij dat BMW ervoor koos om dit leuke verleden weer af te stoffen. Nu ik dit exemplaar heb gezien, is het zelfs voor mij moeilijk om verschil te zien met het origineel.”

 

De BMW Garmisch was een onafhankelijk ontwerpvoorstel

“Het oorspronkelijke idee kwam van Nuccio Bertone zelf, die onze bestaande relatie met BMW wilde consolideren door een verrassingsshow-auto te ontwerpen voor de Autosalon van Genève,” legde Gandini uit. “We wilden een moderne middelgrote coupé creëren die trouw was aan BMW’s ontwerptaal, maar die ook dynamischer was en zelfs een beetje provocerend.”

 

De hoekige interpretatie van de niervormige grille van BMW is zonder meer provocerend, geflankeerd door vierkante, met glas bedekte koplampen. Het model kenmerkt zich ook door opvallende details zoals de louvres op de C-stijlen en de gaasafdekking van de achterruit, een handelsmerk van Gandini. Ook het concept van het interieur werd tot in detail nagemaakt: opvallend zijn de uitklapspiegel aan de passagierzijde en de verticaal geplaatste radio in de middenconsole.

 

blank

 

blank

 

“We hebben de naam Garmisch (een skioord in Beieren) gekozen omdat skiën in die tijd erg populair was in Italië. Het leidde tot dromen over wintersport en alpine elegantie,” zegt Gandini.

 

“Marcello Gandini is voor mij een van de grootmeesters van het autodesign en zijn auto’s zijn altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor mijn werk”, voegde Van Hooydonk eraan toe. “De BMW Garmisch voor de tweede keer bouwen gaf ons de gelegenheid om de Marcello Gandini te eren, een van zijn minder bekende auto’s te herdenken en Bertone’s stilistische invloed op de evolutie van het BMW-ontwerp te benadrukken. Voor mij was dat alleen al reden genoeg om dit project te doen – de gaten opvullen en de geschiedenis van BMW voltooien.”

 

“Bij de Concorso d’Eleganza Villa d’Este moeten we nadenken over het verleden, maar we moeten ook nadenken over waar we naartoe gaan,” vervolgde Van Hooydonk. “De ontwerpen van Marcello Gandini zijn altijd heel duidelijk en heel clean geweest, maar ook heel dramatisch. Dit is waarom ik zijn werk zo inspirerend vind. “Hij was altijd in staat om met weinig ontwerpelementen iets spectaculairs te creëren. Deze benadering om veel met minder te bereiken is nog steeds vrij modern.”


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's