MENU

Wat zijn de betrouwbaarste oldtimers?

Woensdag 25 november 2020 om 14:42 door Frank Schippers

Ouderdom komt met gebreken, dat geldt ook vaak voor oldtimers: roest, motorproblemen, elektrische storingen, slijtage. Als je pech hebt, kan een oldtimer een aanslag zijn op je spaarpot. Maar er zijn natuurlijk ook modellen die moeiteloos de tand des tijds doorstaan en waar je, door de bank genomen, weinig problemen mee zult ondervinden. Als je een oldtimer zoekt waar je vooral veel plezier aan hebt en weinig aan hoeft te sleutelen, dan is een van de volgende vijf klassieke betaalbare bolides wellicht iets voor jou.

 

Toyota Landcruiser 70

Toyota Land Cruiser J70

De Toyota Land Cruiser is een onverwoestbare 4×4 die is gemaakt om lang mee te gaan. Het model wordt al gebouwd sinds 1954 en de J70 sinds 1964. De 70-serie werd geïntroduceerd in verschillende vormen waaronder een soft-top, hard-top, FRP top, pick-up, en ‘Troop Carrier’ met naar binnen gerichte zitplaatsen achterin. Het model is zo succesvol dat je deze in bepaalde delen van de wereld nog steeds nieuw kunt kopen.

 

Volkswagen Golf 1

Volkswagen Golf 1974

Wie Golf zegt, zegt natuurlijk ook meteen GTI. Maar de ‘gewone’ Golf I blijft relatief ondergewaardeerd en dus betaalbaar op de tweedehandsmarkt. De bouwkwaliteit is van een hoog niveau die past bij de reputatie van de Duitse fabrikant. Met betaalbare onderhoudsbeurten kun je een standaard Golf zeer lang in topconditie houden en moeiteloos naar een hoge kilometerstand rijden.

 

Volvo 242

Volvo 242

Misschien moeten we het model gewoon weghalen want de meeste klassieke Volvo’s zijn van uitstekende kwaliteit, mits goed onderhouden. Het Zweedse automerk hield rekening met extreme lokale weersomstandigheden en dus kunnen veel modellen wel wat hebben. De Volvo 242 en eigenlijk de hele 200-serie, vormt hier geen uitzondering op en kan jaren mee zonder veel speciale aandacht.

 

Mazda MX-5

Mazda MX-5

De Mazda MX-5 is by far het grootste Japanse succesnummer met miljoenen verkochte exemplaren sinds 1989. Dit sportieve tweezittertje is leuk om mee te rijden, betaalbaar, betrouwbaar en door het enorme succes is er ook makkelijk aan onderdelen te komen, mocht er toch een keer iets vervangen moeten worden.

 

Mercedes E-Klasse (80’s)

mercedes-benz -klasse

Foto: VBTC at German Wikipedia

De Mercedes E-Klasse is de typische Mercedes-taxi en de klassieke sedan bij uitstek. De modellen uit de jaren zeventig en tachtig (die nog niet officieel de naam E droegen) zijn daar het bewijs van. De modellen zijn betrouwbaar en tijdloos en kunnen met gemak hoge kilometerstanden bereiken, mits goed onderhouden.

Meer tips en adviezen over waar je rekening mee moet houden in je zoektocht naar een fraaie klassieker hebben we ook voor je op een rijtje gezet. Handig!


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's