MENU

De beste acculader voor je auto

Vrijdag 20 oktober 2017 om 12:24 door klassiekerweb

Hoe vind je de beste acculader voor je auto in het enorme aanbod aan acculaders? De lader die je zoekt zit ongetwijfeld tussen het enorme online aanbod, maar het kan hierdoor ook lastiger zijn om tot een goede keuze te komen. Daarom heeft Klassiekerweb in samenwerking met professionals uit de branche de top 10 van de beste acculaders samengesteld.

 

Deze onafhankelijke top 10 acculaders is met zorg samengesteld waarbij er is beoordeeld op betrouwbaarheid, opties, gebruiksgemak en natuurlijk prijs. Nu weten wij ook wel dat de ene lader de andere niet is, dus de beste druppellader is er eigenlijk ook niet echt. Maar deze top 10 is handig om een idee te krijgen van de verschillende soorten laders die op de markt zijn, waarbij wij wel gekozen hebben voor verschillende gerenommeerde merken.

 

beste acculader auto

 

Wat is een acculader?

Bij gebruik verliezen autobatterijen of accu’s nadat ze langere tijd zijn gebruikt hun energie. Daarom zit er in je auto gelukkig een dynamo die ervoor zorgt dat je accu tijdens het rijden wordt bijgeladen. Maar wanneer je auto een tijd stil staat, verliest de accu ook energie en zal deze op den duur leeg raken. Op zo’n moment is het noodzakelijk om eerst je accu weer voldoende op te laden voordat je deze kunt gebruiken. Het snel opladen van je accu is dan geen goed idee want het opladen met een hoge stroomsterkte kan namelijk je accu beschadigen of zelfs doen exploderen. Daarom zijn er acculaders die dit op een laag tempo regelen.

 

Hoe kies je de beste acculader voor jouw accu?

Nu denk je wellicht na het lezen van deze test: leuk, maar ik weet niet welke lader voor mij de juiste is en wat voor mij dan de beste acculader is. Dat is ook niet zo gek want je hebt te maken met het type accu (loodzuur, lithium-ion, gel, calcum etc.) dat je wilt laden, het accuvermogen, het voltage en wellicht wil je toch ook de optie voor snelladen. Ook daar is een eenvoudige oplossing voor: je kunt het product altijd ruilen binnen 12 dagen zolang je de boel netjes houdt en in originele verpakking en compleet terugstuurt. Daarnaast is er natuurlijk altijd het advies van de professionals als je er niet uitkomt. Wij adviseren bij twijfel of gebrek aan kennis altijd om informatie in te winnen bij mensen die er verstand van hebben en weg te blijven van de Ali Baba oplossingen.

 

Kies de beste acculader voor jouw auto

De acculaders in deze Top 10 zijn populair vanwege de kwaliteit en de vele handige eigenschappen. Zo zijn alle laders van gerenommeerde merken en maken ze het laden van je accu inzichtelijk en gemakkelijk. Vaak zijn ze ook voorzien van extra eigenschappen, zoals een test- en herstelfunctie. Kortom, met één van onderstaande acculaders weet je zeker dat een kwalitatief hoogwaardige, complete acculader in huis haalt waar je (en de accu van je voertuig) lang plezier van zult hebben.

 

1. CTEK MXS 5.0

druppellader CTEK MXS 5.0


12V accu’s tot ± 110 Ah
Onderhoud tot ± 160 Ah
Prijs: € 69,95

De MXS 5.0 is een geavanceerde acculader met automatische temperatuurcompensatie. Deze acculader levert uitstekende prestaties voor loodzuuraccu’s van 1,2Ah tot en met 110Ah.

blank

 


 

2. Telwin T-Charge 20

telwin druppellader t-charge 20 12v-24v


12V en 24V accu’s van 5 Ah tot ± 90 Ah(24V) 180 Ah(12V)
Prijs: € 119,95

De Telwin T-Charge 20 is een intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC). Deze nieuwe versie van de T-Charge 20 is geschikt voor zowel 12V als voor 24V accu’s.

blank

 


 

3. Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7

Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7


12V accu’s tot ± 225Ah
Prijs: € 99,95

De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/7 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

blank

 


 

4. CTEK MXS 10 (12V / 10A)

blank


Prijs: € 194,95

De MXS 10 is een geavanceerde lader. Hij is ideaal voor professioneel gebruik en perfect voor werkplaatsen, caravans, recreatievoertuigen, boten of auto’s. De MXS 10 is uitstekend geschikt om een breed scala aan accuproblemen op te lossen.

blank

 


 

5. Mastervolt Easycharge 6A acculader 12V

Mastervolt Easycharge 6A acculader 12V


Prijs: € 89,95

De Mastervolt Easycharge 6A is een compacte stille acculader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden/ druppelladen van 12V accu’s van 14Ah tot ongeveer 120Ah.

blank

 

 


 

6. Tecmate Optimate 7 12-24V

druppellader Tecmate Optimate 7 12-24V


Prijs: € 159,95

De Optimate 7 is een 8-staps 10A 12V / 5A 24V automatische acculader, tester en druppellader in een. Het is de meest geavanceerde 12V (10A) & 24V (5A) acculader ter wereld!

blank

 


 

7. Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7

druppellader Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7


Prijs: € 99,95

De Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/7 is een intelligente acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

blank

 


 

8. CTEK MXS 7.0 (12V / 7A)

druppellader CTEK MXS 7.0 (12V / 7A)


12V accu’s tot ± 150 Ah
Onderhoud tot ± 225 Ah
Prijs: € 114,95

De MXS 7.0 is ideaal voor het opladen van grotere accu’s zoals in caravans, recreatievoertuigen en auto’s. Het is de perfecte universele 12V lader.

blank

 


 

9. Tecmate Optimate 4 – Dual program

druppellader Tecmate Optimate 4 Dual-program


12V accu’s tot ± 50 Ah
Prijs: € 68,95

Optimate 4 Dual program, of kortweg Optimate 4 is de alles-in-één acculader voor uw 12 V-accu. De Optimate 4 heeft een 9 staps laadprogramma voor optimaal onderhoud aan uw accu.

blank

 


 

10. DHC AutoExact 12V 5A druppellader

druppellader DHC AutoExact 12V 5A


12V accu’s tot ± 120Ah
Prijs: € 54,95

De DHC AutoExact 12V druppellader levert een laadvermogen van maximaal 5A. Dit is daarmee een prima acculader geschikt voor bijvoorbeeld brommer, motor, auto, boot en autobus. Deze druppellader is geschikt voor Calcium, Gel, AGM, Onderhoudsvrije, en natte lood-zuur accu’s.

blank

 


 

Hoe werkt een acculader?

Acculaders worden veel gebruikt om accu’s op te laden als een auto langere tijd stilstaat. Het leveren van energie aan accu’s gebeurt met een zogenaamde druppellader veel langzamer dan bij een normale accuoplader. Dit type opladers wordt onder andere gebruikt voor het langzaam opladen van accu’s in auto’s, boten, campers en caravans. Je kunt de accu die is aangesloten op de laders vrij lang laten staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de accu oververhit of beschadigd raakt.

 

De term druppellader verwijst technisch alleen naar een acculader die laadt met een veel lagere stroomsterkte dan normaal is, maar de werking is iets ingewikkelder. Veel accuopladers zijn in staat om verschillende stroomsterktes uit te zetten, om een accu langzaam of snel op te laden als dat nodig is. De term “beste druppellader” kunnen we dus eigenlijk toekennen aan meerdere laders. Sommige typen druppelladers zijn ook ontworpen om langdurig op elkaar aangesloten te blijven zonder te overladen. Voor ene doel kan een lader dus de beste druppellader zijn, terwijl deze minder geschikt is voor een ander doel.

 

Een druppellader is een goede investering

Druppelopladers zijn vaak een goede investering, omdat ze de levensduur van een accu flink kunnen verlengen. Ze dragen daarmee dus eigenlijk bij aan het onderhoud van je oldtimer. Accu’s ontladen ook wanneer ze gedurende een bepaalde periode niet worden gebruikt. Wanneer een accu verder dan 20% ontladen wordt, gaat dit ten koste van de levensduur. Er begint zich sulfide in de batterijen te vormen, waardoor de accu langzaamaan onbruikbaar wordt. Dit is ook de reden dat je eens in de paar jaar je accu moet vervangen, ook als je wel regelmatig met je auto rijdt. Vaak is de lage temperatuur in de winter het laatste zetje dat een accu nodig heeft om ermee uit te scheiden. Door de lage temperatuur wordt het voor de ionen in de accu moelijker om zich door de accu te bewegen.

 

Druppelladen voorkomt dat sulfidevorming plaatsvindt of zorgt er in ieder geval voor dat dit in een veel lager tempo gebeurt. Dit verlengt de levensduur van de accu aanzienlijk. Wanneer je een druppellader gebruikt hoef je je accu minder vaak te vervangen. Kies de beste druppellader voor jouw accu en bespaar geld.

 

De informatie in dit artikel is met zorg samengesteld maar hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Controleer goed de specificaties van je aankoop op de site waar je bestelt).


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*