MENU

Investeren? Klassieke auto’s (en horloges)!

Vrijdag 30 mei 2014 om 06:42 door Frank Schippers

Voor beleggers die het zich kunnen veroorloven zijn klassieke auto’s en horloges een betere investering dan de traditionele aandelen. De zogenaamde “passion activa” brengen als investering meer op blijkt uit onderzoek. Klassieke auto’s waren de best presterende alternatieve beleggingen, met een gemiddelde return on investment van 257% in een periode van ruim zeven jaar. Horloges doen het ook niet slecht met een stijging van 176%.

 

klassieker als investering

 

De bank Coutts, die een “Objects of Desire” index heeft gemaakt, heeft hierbij rekening gehouden met de impact van wisselkoerseffecten door het berekenen van het rendement van investeringen in de valuta waarin de activa normaal worden gekocht en verkocht. Gestandaardiseerde in Amerikaanse dollars, had de index 82% geplusd sinds het begin van 2005, vergeleken met een 53% stijging van de wereldwijde MSCI All-Country beursindex, aldus de bank.

 

Daar komt natuurlijk nog bij dat een mooie klassieker een stuk leuker is om naar te kijken dan een setje aandelen. Een horloge ook wel maar als die stilstaat is het al een stuk minder.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*