MG RV8

De MG RV8 was een enorm belangrijke stap in de jaren 1990 voor het opnieuw op de kaart zetten van het Britse merk na meer dan een decennium enkel en alleen saloon- en hatchback-producties.

 

MG RV8

MG RV8.

 

Sinds Abingdon ‘s sluiting in 1980, was MG alleen bezig geweest met de productie van de Metro , Maestro en Montego – en hoewel dit geen slechte auto’s waren, zaten de echte enthousiastelingen toch wel te wachten op een nieuwe MG roadster. Bij het ontwerpen van de RV8 had Rover heel slim gebruik gemaakt van een combinatie van off-the-shelf onderdelen zoals de Range Rover V8 motor en British Motor Heritage MGB carrosserie.

 

MG RV8 motor

De V8 motor uit de Range Rover.

 

Met deze reïncarnatie van de MGB werd een nieuwe body gebouwd met prachtig gewelfde panelen. De auto kreeg de 3,9 liter Range Rover EFi V8 motor met 185 PK en gaf de RV8 genoeg kracht om in zes van 0 naar 100 te sprinten. Zeer belangrijke wijzigingen werden aangebracht aan de vering en remmen om de auto up-to-date te brengen. Het interieur werd gekenmerkt door magnolia leder en wortelnotenhout. De meeste RV8’s werden verkocht in Japan, maar veel van de auto’s hebben later hun weg terug naar het Verenigd Koninkrijk gevonden. In totaal zijn er 1983 exemplaren van de RV8 gebouwd.

 

MG RV8 interieur

Interieur van de MG RV8.

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant