MENU

De Testarossa van Sonny Crockett is te koop!

Zondag 28 december 2014 om 02:23 door Frank

Gerelateerd model

Ferrari Testarossa

Testarossa

Breaking news! De Ferrari Testarossa van Sonny Crockett (of moeten we Burnett zeggen?) staat te koop op Ebay.

 

Elke kenner weet dan natuurlijk dat we het hebben over het witte exemplaar uit Miami Vice dat Sonny Crockett kreeg nadat zijn eerdere Ferrari Daytona (replica) was opgeblazen. Dit was niet omdat de schrijvers dat zo bedacht hadden, maar kwam eigenlijk door Enzo Ferrari. Hij was namelijk niet blij dat de naam van Ferrari werd gebruikt in combinatie met de nep praktijken met de replica en klaagde Universal Studios hier zelfs voor aan. Eerder had Ferrari Noord-Amerika al geweigerd om echte Daytona’s te leveren voor de serie. Een zelfde verzoek voor de TV-serie Magnum P.I. werd ook afgewezen. Bij die serie kozen ze toen voor de betaalbare 308, maar bij Miami Vice bouwden ze een Corvette om om zo toch een Daytona in de serie te hebben.

 

Uiteindelijk kwam er een deal uit voort dat de replica zou worden opgeblazen en er twee echte Ferrari’s zouden worden gebruikt in de show. Er werd overigens ook een DeTomaso Pantera met Testarossa body gebruikt voor de ruigere scenes.

 

Miami Vice Testarossa

De scene waarin Sonny Crockett zijn nieuwe Italiaanse speeltje krijgt.

 

testarossa miami vice voorzijde

Eén van de twee witte mono specchio Testarossa’s.

 

testarossa miami vice sonny crockett

 

Ferrari leverde twee zwarte Testarossa’s aan de producenten van de show, maar in de jaren tachtig was er nog geen adequaat materiaal om alles even mooi uit te lichten en de Testarossa was een stuk minder mooi bij weinig licht dan de eerdere Daytona. Dus besloot regisseur Michael Mann om de Testarossa’s wit te laten spuiten. De Testarossa is overigens in de aflevering ‘El Viejo’ in het derde seizoen, kort in het zwart te zien. Vanaf seizoen 3 was het dus een witte Testarossa waarmee Crockett ‘onopvallend’ under cover kon.

 

testarossa miami vice badge

originele badges van de studio’s.

 

testarossa miami vice parkeervergunning

Zelfs het parkeervergunning krijg je erbij.

 

De prijs die gevraagd wordt, is een whopping $1.750.000, maar dan heb je wel een bijzonder zeldzaam mono specchio (single spiegel) exemplaar uit 1986 waar Don Johnson slechts 25.750 kilometer in gereden heeft. De ‘Miami Vice – Universal Studios’ badges zitten er nog allemaal bij en ook de nodige papieren als bewijs dat dit ‘the real deal’ is.

 

papieren Ferrari Testarossa Miami Vice

 

Ferrari testarossa miami vice motor

De 4,9 liter V12.

 

De Testarossa heeft een grote 390 PK sterke 4,9-liter V12 motor en misschien krijg je er wel een cassette bij met het Miami Vice Theme van Jan Hammer? De advertentie vind je hier.

 


Ook interessant


Gerelateerde merken