MENU

Etceterini’s op Concours d’Elegance ‘t Loo

Maandag 9 juni 2014 om 12:57 door Frank Schippers

Het klinkt bijna als een flauwe grap. Je weet wel, dat enorm bekende automerk uit Italië: Etceterini. Eigenlijk is dit begrip een compliment aan de ongelofelijk creatieve Italiaanse auto-industrie en dan in het bijzonder op het gebied van design. Wij hadden graag de credits genomen voor het bedenken van dit woord, maar het is bedacht door een Amerikaanse autojournalist.

 

Naast de bekende merken als Ferrari, Maserati en Lamborghini waren er in de jaren vijftig en zestig namelijk heel veel kleine automerken en koetsbouwers die de meest fantastische auto’s ontwierpen en bouwden.

 

Bekende auto- en carrosseriebouwers zijn uiteraard Bertone, Ghia, Pinninfarina en Zagato, maar wat te denken van Boano, Vignale, Stabilimenti, Allemano en Stanguellini? De organisatoren van Concours d’Elegance ‘t Loo vonden dat het hoog tijd werd dat deze pareltjes een eigen plek gingen krijgen op 21 en 22 juni.

 

Nu is inmiddels wel bekend dat enkelen van ons een bijzondere voorliefde hebben voor Italiaanse auto’s en dus maakte ons hart een klein maar temperamentvol Italiaans vreugdesprongetje bij het lezen van dit soort nieuws. We beginnen ons alweer kleine jongetjes te voelen aan wie verteld wordt dat ze over 12 nachtjes slapen jarig zijn!

 

Fiat 1100 TV 1954

Fiat 1100 TV Carrozeria Allemano Red uit 1954. Dit wil je toch in het echt zien!

 

Etceterini’s zoals je ze zelden ziet

Als we de website mogen geloven staan er onder andere een Siata Daina (slechts 23 van gebouwd) en een eveneens zeldzame Stanguelini waarvan er nog slechts 12 op deze planeet te vinden zijn en waarvan de kans dat je hem op een andere planeet aantreft te verwaarlozen is. Zoals de site het perfect verwoord: “De passie voor elegante vormgeving, het ambachtelijke vakmanschap en toch ook de sportieve dynamiek van het design stralen van deze scheppingen af”. Daar kunnen wij het alleen maar hartgrondig mee eens zijn!

 

Siata daina Sport S140 1952

Siata Daina Sport S140 uit 1952.

 

En de bekendere Italiaanse merken dan? Naast de Etceterini’s zijn die uiteraard ook. Alleen al van de Ferrari 250 GTE staan er 10(!) exemplaren. Maar we zien ook: Maserati A6G, Maserati 5000 GT, Fiat 1100 TV, Ferrari 250 Europa Gold, Ferrari 212 Inter Ghia en dan hebben we het nog niet over al het andere moois dat buiten Italië is ontworpen en gebouwd!

 

Ferrari 250GTE

Ferrari 250GTE.

 

Als je ook maar een beetje van klassieke auto’s houdt dan bestel je als je brandweer kaartjes en ben je er gewoon bij in Apeldoorn. Wij tellen af, nog 12 nachtjes slapen…..wat is dat opeens lang! Net als vroeger.

 

Meer informatie, kaartverkoop en algemene informatie over dit geweldige evenement vind je op www.concourselegance.com.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*