MENU

12.000 man op Antwerp Classic Car Event

Maandag 8 mei 2017 om 18:00 door Frank

Het Antwerp Classic Car Event lijkt de weg kwijt te zijn want ook dit jaar werd het georganiseerd in Brasschaat. Dit is echter noodzaak omdat door de lage emissie-zone de oldtimers de stad niet meer in mogen. Tijdens ons bezoek zagen wij ‘s ochtends bij het ontbijt de enorme cruiseschepen liggen met een uitstoot van ronkende dieselmotoren waar een file oldtimers op de ring van Antwerpen niet eens bij in de buurt zouden komen, maar goed. De heren bestuurders – en dan bedoel ik niet die van de oldtimers – zullen er wel over nagedacht hebben. Ze lagen in ieder geval aan de overkant, dat dan weer wel.

 

antwerp classic car event brasschaat 2017

 

Laten we het vooral hebben over al het moois dat er te zien was in Brasschaat! De dag begon al goed want we hadden een geweldige taxi vanuit Malle naar het event: een Bentley Speed 8! Dakje open en in goed gezelschap wist deze oerklassieker de weg naar het terrein prima te vinden. We moesten op de rit er naartoe de bolletjes al insmeren want de zon had er net zoveel zin in als wij!

 

Het was een mooie variatie aan oldtimers en de sfeer zat er goed in. Op het grote podium kwamen de deelnemers van de Tour Amical voorbij die enthousiast werden uitgezwaaid door het publiek op hun weg naar Boekarest. Een bonte verzameling klassieke Porsches met in de tent ook het nieuwste van het nieuwste wat te bewonderen viel. Doe ons toch maar die klassiekers! De oude en de nieuwe Renault Alpine naast elkaar, ook mooi om te zien. En natuurlijk een enorme hoeveelheid enthousiast eigenaren die met hun favoriete klassieker op het terrein konden staan. Van zeer klassieke Chevrolets en het Speed 6 broertje van onze Speed 8 tot de nog altijd populaire jongere BMW’s.

 

Antwerp Classic Car Event 2017

 

Een geslaagd event en aan de berichten te lezen was de organisatie tevreden met de 12.000 man die in 1 weekend op dit event afkwamen. Volgend jaar weer? Ja hoor, en hoogstwaarschijnlijk gewoon weer in Brasschaat want in Antwerpen stinkt het al naar cruiseschepen.


Ook interessant


Gerelateerde merken

2 reacties op “12.000 man op Antwerp Classic Car Event”

 1. blank huup says:

  Ik zoek voor mijn toyota celica supra 2800cc van 1986 verschilende onderdelen kan iemand mij helpen

  1. Ha Huup, heb je de clubs al geprobeerd?

   hartelijke groet,

   Frank

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*