MENU

Volkswagen Golf MK 3

De Volkswagen Golf MK 3 is een compacte auto en is alweer de derde generatie van de Volkswagen Golf als opvolger van de Volkswagen Golf MK 2. Deze versie kwam in november 1991 op de Europese markt.

 

Volkswagen Golf MK3 GTI

Volkswagen Golf MK3 GTI

 

De Volkswagen Golf Mk3 Cabrio (typ 1E) werd geïntroduceerd in 1993, ter vervanging van de vorige MK1 Golf gebaseerde Cabrio.

 

Volkswagen Golf MK 3 cabrio

Cbrio versie

 

Golf MK3 GTI Anniversary

Er werden ook nog 1000 speciale-editie 3 en 5 -deurs GTI Anniversary modellen gebouwd om 20 jarig bestaan van de GTI te vieren. Deze versie had de gebruikelijke GTI specificaties maar kwam daarnaast met speciale geblokte Recaro sportstoelen en bijpassende achterbank voorzien van het GTI-logo, rode veiligheidsgordels voor en achter, half-chroom en lederen golfbal versnellingspookknop, rood gestikt lederen stuurwiel en handrem hoes. De release knop op de handrem was ook rood en wijzerplaten waren zilver. De vloermatten hadden ook rode bies langs de randen. Het rode thema werd extern voortgezet met een rode striping op de bumpers en rode remklauwen. De wielen waren 16 inch x 7 inch split velgen van BBS. Deze versie was een gewilde auto onder liefhebbers. Echter in tegenstelling tot de uitstekende kwaliteit van de MK 2, was die van de MK 3 een stuk minder. Vooral waar het de kwaliteit van het gebruikte staal betrof wilde de kwaliteit nog wel eens verschillen wat kon zorgen voor rotte bodemplaten en dorpels en een slechte en roestende achterklep. Belangrijk om te controleren als je er eentje wilt aanschaffen dus!

 

Volkswagen Golf MK3 GTI interieur

Volkswagen Golf MK3 GTI interieurGarages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant