MENU

Verdronken Porsche na jaren boven water

Vrijdag 20 april 2018 om 21:58 door Frank

 

Moet je nu blij zijn of verdrietig als na jaren van vermissing je geliefde bolide door de politie uit het water wort getakeld? Het overkwam François Belle die zijn Porsche 914-6 al had opgegeven. Op het eerst gezicht was de auto nog in redelijke staat, wellicht doordat hij volledig bedekt is geweest met modder.

 

Gerelateerd model

Porsche 914

914

De politie van Cognac (ja, vonden wij ook grappig), bijgestaan ​​door de nautische brigades van La Rochelle en Royan, brachten drie uur door op de bodem van de Charente, waar ze onderzoek deden in een vermissingszaak die dateert uit 1973. De Porsche heeft niets te maken met deze zaak die in Frankrijk bekend staat als “Disparus de Boutiers” waarbij het gezin Ménichaud op kerstavond spoorloos verdween. Terwijl het gerecht eigenlijk op zoek was naar restanten van de Simca 1000 van de familie Ménichaud, stuitten ze dus op een Porsche 914-6.

 

Op slechts 2,50 m diep in de Charente, werd de vintage auto, daterend uit 1970, gevonden. François zijn Porsche werd op 14 februari 2005 uit zijn garage gestolen. “In het holst van de nacht haalden de inbrekers de andere voertuigen uit de garage, zetten het alarm af en namen de Porsche mee. Ze gingen professioneel te werk want er is geen voet- of vingerafdruk achtergelaten destijds.”

 

Enthousiaste autoracer die hij is, had François wat aanpassingen aan de auto aangebracht. “Jarenlang heb ik tijdschriften doorzocht in de hoop dat de dieven hem te koop zouden aanbieden. Nu blijkt dat hij al die jaren veel dichter in de buurt was dan François dacht…slechts 2 kilometer bij mijn huis vandaan.” François las in de lokale krant over de onderzoeken naar de verdwenen Boutiers en dat de politie een Porsche had gevonden tijdens hun heropende onderzoek. Hij meldt zich bij het bureau en de kentekenplaat kwam overeen, de anonieme Porsche bleek die van François te zijn.

 

blank

Foto: Charente Libre

 

De politie had lang nodig om de Porsche exact te lokaliseren. De duikers konden de exacte locatie van de Porsche niet in hun eentje vinden. “Er is geen zicht op de bodem”, zei commandant Pierrini. Duikers kunnen heel goed de auto voorbij zwemmen zonder deze te zien. Het was noodzakelijk om de radar te gebruiken om het voertuig te vinden. Na een paar uur kwam er eindelijk een rode boei naar de oppervlakte. De Porsche was gelokaliseerd. Aan het einde van de middag trekt een kraan de auto van ongeveer 950 kilo uit het water onder toeziend oog van François Belle, die het op camera vastlegde. De auto werd vervolgens weggehaald door een sleepwagen om te worden opgeslagen op een plaats die door de gendarmes geheim werd gehouden. De hele operatie werd betaald door de verzekeraar. De auto is inmiddels van hen omdat François Belle na de diefstal schadeloos werd gesteld.

 

Voorlopig is er niets te zeggen over hoe lang de Porsche op de bodem lag en of zijn chauffeur deze bewust wilde laten verdwijnen of de controle over het stuur verloren had. Onderzoek zal uiteindelijk meer duidelijkheid moeten geven. Wanneer het onderzoek is afgerond, wil François kijken of hij zijn Porsche alsnog kan terugkopen van de verzekering. Liefde maakt blind, zullen we maar zeggen.


Ook interessant