MENU

Volkswagen Golf MK 2

De Volkswagen Golf MK 2 is de tweede generatie van de compacte hatchback van Volkswagen en de opvolger van de MK 1. De MK 2 was groter en zwaarder dan de MK 1 en was qua design iets ronder. Van deze generatie zijn er zo’n 6,3 miljoen gebouwd.

 

Volkswagen Golf MK 2

Volkswagen Golf GTI MK 2

 

Geschiedenis van de Golf MK 2

De tweede generatie Volkswagen Golf (de Typ 19E tot het 1991, Typ 1G na 1991) werd gelanceerd in Europa op de Frankfurt Motor Show in september 1983. Deze generatie kwam met een aantal verschillende motoren waaronder een GTI versie.

 

Volkswagen Golf MK 2 profiel

Volkswagen Golf GTI MK 2

 

Bij zijn introductie was de Golf een van de weinige voorwiel aangedreven hatchbacks maar door het grote succes volgden andere fabrikanten als snel het voorbeeld van Volkswagen. Ford had de Escort, GM de Opel Kadett en zo kwam bijna elk merk met een concurrent. Daarnaast was het compacte model ook populair in landen als Japan.

 

In 1985 werd de Golf Mk2 1985 ‘Auto van het Jaar’ genoemd door een Brits autotijdschrift maar internationaal werd de Golf afgetroefd in de 1984 Europese Auto van het Jaar wedstrijd en eindigde als derde. De Golf moest de Fiat Uno en runner-up Peugeot 205 voor zich dulden.

 

Tijdens de levensduur van de Golf MK 2 werden er een aantal optische veranderingen doorgevoerd. De deurstijl in de voorramen verdween, de MK 2 kreeg grotere grille lamellen met de facelift in 1987 en de versie kreeg ‘Big bumpers’ voor de Europese markt in 1989. Op de Amerikaanse markt verdween de naam ‘Rabbit’ omdat Volkswagen wereldwijd de namen van haar modellen wilde standaardiseren.Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant