Autoworld Brussel – Maserati collectie

Donderdag 31 juli 2014 om 18:03 door Frank

Gedurende de hele zomer viert Maserati haar 100ste verjaardag in Autoworld met meer dan dertig historische modellen die te bezichtigen zijn. Deze Italiaanse ‘bella macchina’ met de drietand is de eyecatcher van de zomertentoonstelling in Brussel.
Naast deze Italiaanse bijdrage staan er ook nog vele andere oldtimers op twee verdiepingen tentoongesteld.

 

autoworld brussel 100 jaar maserati

100 jaar Maserati in Autoworld Brussel.

 

De Maserati modellen zijn allemaal tijdelijk uitgeleend door particuliere verzamelaars uit België, Nederland en Duitsland . Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw ontwikkeling van fantastische Italiaanse raspaarden en de ontwerpen van een van de meest gerenommeerde Italiaanse constructeurs in de autogeschiedenis.

 

Er staan onder meer een ​​A6G Pininfarina, verschillende generaties van de Quattroporte, een Mistral, meerdere Ghibli’s, een Indy’s en Bora’s, een Merak en een Khamsin. Daarnaast zijn er ook diverse raceauto’s bij de show te bewonderen zoals een A6GSC (Mille Miglia 1954), eenzitters, zoals de 8C (1934), de 4CLT (1948), een 3500 GT en een Ghibli Competition. Deze modellen staan in het aangename gezelschap van een Birdcage uit de jaren zestig en een Barchetta uit de jaren negentig.

 

Gaat het zien in Autoworld Brussel, zeer de moeite waard!


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reactie op “Autoworld Brussel – Maserati collectie”