Wartburg 311

De Wartburg 311 was de eerste auto die door de Oost-Duitse autofabrikant VEB Automobilwerk Eisenach werd gefabriceerd onder deze type-aanduiding. Het 311 model werd vervaardigd in een aantal variaties, inclusief pick-up, sedan, limousine, coupé, en als een twee-zits roadster.

 

Wartburg 311 1955 zijkant

 

De naam “Wartburg” kwam van het eerste model dat geproduceerd werd in de Automobilwerk Eisenach fabriek in 1898. Dit was dertig jaar voor dat het bedrijf werd overgenomen door BMW, en bijna vijftig jaar voordat de lokatie van de fabriek in de Sovjet-bezettingszone onder staatstoezicht werd geplaatst. De “311” type-aanduiding volgde de traditie van de vorige eigenaar van de fabriek, BMW, die alle in Eisenach geproduceerde personenauto’s een drie-cijferig nummer beginnend met een “3” meegaf.

 

Wartburg 311 1955 embleem

Embleem van de Wartburg.

 

Het gebruik van een afzonderlijk chassis vergemakkelijkt de aanpassing van de auto naar een reeks verschillende lichaamsvormen. Aan de andere kant was het gebruik van een apart chassis ook wat gedateerd aan het raken in een periode waarin automakers elders in Europa in toenemende mate werden standaardiseren op zelfdragende carrosserieën.

 

Wartburg 311 1955 achterzijde

 

Wartburg 311 1955 zijkant

 

Wartburg 311 1955 voorzijdeWartburg modellen


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant