MENU

“Toch wel vet hè, zo’n 900”

Woensdag 8 juli 2015 om 22:33 door Frank

“Nou ja, wat is dit nu weer? Sinds wanneer weet jij iets van auto’s?” Ja, ondergetekende reed bijna de sloot in na de opmerking van een vriendje van me die maar niet snapt dat ik een zwak heb voor alles met een motorblok en vier wielen. We waren op weg terug naar Amsterdam aan het einde van een zonnige zomerdag en reden met een rustig gangetje een ouwe Saab 900 cabrio Monte Carlo voorbij die het nog even iets rustiger aan deed.

 

Als hij ook nog had geweten dat het een Monte Carlo was, dan waren we daadwerkelijk in die sloot beland. Maar toch, het gesprek kwam door zijn opmerking meteen op auto’s en dan in het bijzonder op Saab. Dat ze mooie modellen hadden gemaakt en dat hij toch ook nog wel een keer een 900 wilde rijden. Zijn excuus voor het feit dat hij wist dat het een Saab 900 was, was omdat het een Saab 900 was. Vond ik eigenlijk nog wel een goed excuus ook.

 

saab 900 cabrio monte carlo

Foto: www.klassiekerweb.nl

Limited edition Monte Carlo versie.

 

Op de vraag wat voor 900 hij dan zou willen, volgde direct een antwoord: een gitzwarte 900 Turbo met zwart leer. Ook hier kon ik me eigenlijk wel vinden in de keuze. Het is niet de eerste keer dat vrienden die niet echt iets met auto’s hebben, toch opeens iets vinden van het merk Saab: Dat ze mooie modellen maakten en toen het slecht met Saab ging, ze dat erg vonden. En dat faillissement in 2011 was toch wel eeuwig zonde. Zeker de 900 doet het goed en is voor velen toch wel hèt Saab-model. Er zijn er ruim 900.000 van gebouwd en je komt ze nog regelmatig tegen op de Nederlandse wegen.

 

Saab 900 Turbo

Saab 900 turbo

 

Voor veel Saab-modellen hoef je voorlopig nog niet naar het museum in het Zweedse Trollhättan want die kom je nog wel tegen op de weg en op evenementen, maar als je er een keer in de buurt bent, dan is het zeker de moeite waard. Misschien nodigt een vriend van je je wel een keer uit. Hij heeft waarschijnlijk niets met auto’s, maar wel met Saab.

 

Saab Museum in Trollhättan, Sweden

 


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*