MENU

25 nieuwe oudjes van Landrover

Zondag 10 april 2016 om 16:25 door Frank

Kort na de aankondiging van Jaguar dat het merk 9 XKSS modellen gaat bouwen, komt Land Rover Classic met het nieuws dat de officiële klassieke auto afdeling van Jaguar Land Rover 25 originele Land Rover Series 1 exemplaren volledig gaat restaureren. Dit wordt dus een soort klassieke special edition.

 

25 exemplaren van de eerste serie land rover worden gerestaureerd

 

Jaguar Land Rover Classic gaat op zoek naar 25 exemplaren die in aanmerking komen voor een volledige restauratie die tot in elk detail zal worden uitgevoerd. Elk exemplaar zal een complete restauratie ondergaan volgens de oorspronkelijke 1.948 fabrieksspecificaties met gebruik van officiële onderdelen om de authenticiteit te garanderen. Dit geldt ook voor de keuze van de vijf lakkleuren waaronder Lichtgroen, Brons Groen, RAF Blue, Dove Gray en Poppy Red. Het zijn dus geen replica’s maar zogenaamde continuation models die dus officiële onderdelen krijgen. Een mooi initiatief van het Britse merk.

 

Kopers kunnen hun favoriete basisuitvoering kiezen en de restauratie van hun exemplaar volgen. Het werk zal worden uitgevoerd in de oude Solihull fabriek waar de Land Rover en zijn opvolger, de klassieke Defender, werden geproduceerd. De fabriek werd omgebouwd tot een workshop voor Jaguar Land Rover Classic nadat de productie van de klassieke Defender eerder dit jaar tot een einde kwam.

 

De Land Rover kwam na de Tweede Wereldoorlog in Groot-Brittannië op de markt. In die tijd had Rover een praktisch model nodig om de productie in leven te houden. Inspiratie kwam van de Willys Jeeps die werden ingezet in de oorlog en de iconische vorm werd voor het eerst in het zand geschetst door technische directeur Maurice Wilks van Rover tijdens een dagje uit in Red Wharf Bay in Anglesey, Wales in 1947.

 

restored land rover series 1 achterzijde

 

motor van de restored land rover series 1

 

interieur van de eerste serie land rover die wordt gerestaureerd


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's