Wartburg 353

De 353 werd gebouwd tussen 1966 en 1988. De toenmalige DDR-leiding vond dat er een modernere auto uit de Wartburg-fabrieken moest gaan rollen. De nieuweling kreeg de aanduiding 353 en was op veel vlakken behoorlijk anders dan zijn elegante voorganger. De nieuwe 353 was strak, ruim, maar ook wat onopvallend of misschien wel “anoniem” vorm gegeven.

 

Wartburg 353 estate

Wartburg 353 station wagon.

 

Ook met de 353 bleef het merk trouw aan de tweetaktmotor, al kreeg de motor wel meer vermogen: 45 PK. Naast het standaard model kwamen er een sedan, besteller en zelfs een pick-up. De coupé werd niet gebouwd want dit was voor Oostduitse normen teveel westerse ‘decadentie’. Met zijn onafhankelijke wielophanging en zijn aandrijving op de voorwielen was de Wartburg best een comfortabele auto, sturen was wel hard werken en bij hogere snelheden maakte de 353 wel wat meer geluid.

 

Wartburg 353

Wartburg 353.

 

Het model bood flink meer ruimte dan bijvoorbeeld een Skoda uit die tijd, of een Volkswagen 1500S. Maar ook een Saab 96 of Kadett konden zich niet meten met deze Oost-Duitser. Het was best een grote auto en het model was populair onder de DDR-bevolking. Veel van die wagens vonden echter hun weg richting officiële kanalen en heel wat politiemensen reden hun diensten in een Wartburg. De vierdeurs versie bleek ook bijzonder handig als taxi en er zijn er jarenlang ook heel wat geëxporteerd richting het westen, ook naar Nederland. Wartburg bouwde de 353 ruim 20 jaar lang in ongeveer dezelfde opzet tot 1988. De Wartburg is inmiddels een gekoesterde klassieker geworden en een mooi exemplaar is wel even sparen.



Wartburg modellen


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant