MENU

Mercedes-Benz Typ 300 ‘Adenauer’ (W186)

De zeer luxe typ 300 werd geïntroduceerd in november 1951 en werd ook bekend als de Adenauer nadat het model een persoonlijke favoriet was geworden van de eerste kanselier van de Bondsrepubliek Duitsland Konrad Adenauer.

 

Er werden twee types geproduceerd: een luxueuze vierdeurs die in luxe en prijs niet onderdeed voor rivaal de Rolls-Royce Silver Cloud, maar betere prestaties leverde. Daarnaast was er de met de hand gebouwde twee-deurs sports tourer gelijk in elegantie, proportie, en kosten. Deze grote saloons en cabriolets kwamen met allerlei luxe faciliteiten. Opties zoals een Becker radio, VHF mobiele telefoon en een dicteerapparaat werden afgestemd op de wensen van de zakenman en de politicus.

 

Mercedes-Benz 300 Adenauer

Mercedes-Benz 300 Adenauer uit 1952.

 

Naast een mooie aristocraat-vriendelijke styling, werd de auto uitgerust met enkele van de nieuwste technische snufjes, zoals een geavanceerd chassis gemaakt van ovale stalen buizen en een belasting-niveauregeling. De auto’s waren enorm succesvol en ze werden 10 jaar lang gebouwd voordat ze vervangen werden door de Fintail (Heckflosse) modellen.

 

Mercedes-Benz 300 Adenauer 1952

Interieur van de Mercedes-Benz 300 Adenauer uit 1952.

 

MERCEDES BENZ ADENAUER A 300 DEL 1953


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant