MENU

De uitvinding van de schijfrem

Dinsdag 24 november 2020 om 01:02 door klassiekerweb

Om een schijfrem voor een auto uit te vinden, moet er wel een auto zijn. Nicolas-Joseph Cugnot wordt beschouwd als de uitvinder van de auto. In 1769 ontwikkelde de Fransman een door stoom aangedreven voertuig – de voorloper van de “Benz Patent-Motorwagen Nummer 1”, onthuld door Carl Benz in 1886. Overigens draagt ​​dezelfde Fransman ook de twijfelachtige eer ongeveer 250 jaar geleden het allereerste auto-ongeluk te hebben. Op het moment dat Cugnot zijn stoomvoertuig met 4 km/u tegen de muur van een kazerne reed, had de ingenieur een openbaring. Voorwaartse aandrijving is natuurlijk essentieel voor een auto, maar effectieve remmen zijn net zo belangrijk.

 

Toen de automobieltechniek aan het einde van de 19e eeuw in een stroomversnelling kwam, werd aanvankelijk weinig aandacht besteed aan remmen. Daar was een goede reden voor: ze waren gewoon niet nodig. De wrijving in de aandrijflijn van de eerste automobielen was immers zo hoog dat de voertuigen onder de toenmalige omstandigheden zonder rem voldoende konden worden afgeremd. Daarbij was de snelheid bij lange na niet zo hoog als die van moderne auto’s.

 

Toch nam de snelheid van ontwikkeling even snel toe als de snelheid van de auto’s zelf. Het motorvermogen en het voertuiggewicht bleven toenemen. Amper vier jaar na de onthulling van de auto van Carl Benz vond de Britse ingenieur Frederick W. Lanchester de schijfrem uit, waarvoor hij in 1902 een patent kreeg. Het zou echter nog enkele decennia duren voordat de schijfrem een ​​vast onderdeel werd van elke automobiel werd.

 

Remmen op alle wielen

In 1920 kwamen de eerste auto’s met een mechanische vierwielige rem op de markt. In deze voertuigen moesten de chauffeurs nog steeds zelf de volledige remkracht genereren. Vier jaar later werden hydraulisch bediende trommelremmen gepresenteerd. In 1950 werden de eerste (vacuümgestuurde) rembekrachtigers geïntroduceerd.

 

werking remschijf op de as van een autoRemschijf op de as van een auto

 

Eerste auto met schijfremmen

De eerste auto in Europa die was uitgerust met schijfremmen was de Jaguar C-Type in 1952, gevolgd door de Citroën DS in 1955 en de de Jensen 541 in 1956. De ene ontwikkeling volgde de andere in rap tempo op: de hydraulische schijfrem met gedeeltelijke voering werd in 1957 onthuld. Voorgangers van ABS werden gepresenteerd in 1965 en het eerste elektronisch gestuurde ABS-systeem kwam in 1978 op de markt. Moderne assistentiefuncties zoals het tractiecontrolesysteem of het elektronische stabiliteitsprogramma ESP werden respectievelijk in 1987 en 1995 geïntroduceerd.

 

Moderne remmen

Autoremmen zijn tegenwoordig echte hightech onderdelen die als veiligheidsrelevante componenten onderworpen zijn aan strenge, internationaal uniforme voorschriften die zijn vastgelegd in ECE-normen. Het ECE-label is een kwaliteitskeurmerk in de automobielsector vanwege de hoge eisen aan de eigenschappen van de onderdelen. Om ECE-R90-goedkeuring te krijgen, zijn fabrikanten en hun onderdelen verplicht om aan strenge eisen te voldoen.

 

Hoe werkt een schijfrem?

werking schrijfrem autoDe schijfrem lijkt veel op de rem op een fiets van vroeger met remblokjes. Deze fietsremmen hadden een remklauw, die de remblokken tegen het wiel drukte. Bij een schijfrem knijpen de remblokken op de rotor in plaats van het wiel en wordt de kracht hydraulisch overgebracht in plaats van via een kabel. Wrijving tussen de remblokken en de schijf vertraagt ​​de schijf en daarmee het wiel.

 

Een rijdende auto heeft een bepaalde hoeveelheid kinetische energie en de remmen moeten deze energie uit de auto halen om deze te stoppen. Hoe doen de remmen dit? Elke keer dat je op de rem trapt, zetten je remmen de kinetische energie om in warmte die wordt gegenereerd door de wrijving tussen de remblokken en de schijf. De meeste schijfremmen van auto’s zijn om deze reden geventileerd. Geventileerde schijfremmen hebben een set schoepen, tussen de twee zijden van de schijf, die lucht door de schijf pompt om voor koeling te zorgen. Bij snelle auto’s zijn de schijven soms ook nog geperforeerd en de hele dure modellen hebben zelfs keramische schijven.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's