MENU

Verslag Festival of Speed 2013: dag 1

Vrijdag 28 maart 2014 om 20:28 door Frank

Voor een petrolhead is een bezoek aan het Festival of Speed toch wel een bucket list onderwerp. En in 2013 was het zover: wij gingen naar Good Wood in Engeland! En als je gaat dan ga je in stijl, dus wij vertrokken vanuit Amsterdam in een Ferrari F355 GTS. Het was schitterend weer en dus met dakje open op weg naar de boot in Hoek van Holland.

 

good wood hoek van holland

Foto: www.klassiekerweb.nl

In de rij de boot op was al duidelijk dat we niet de enige Nederlanders waren die ons drie dagen lang gingen vermaken op een Engels landgoed. En nadat we onze aanwezigheid op de boot even kenbaar hadden gemaakt (zo’n Ferrari maakt aardig geluid), was het tijd om met een drankje even lekker op het dek in de zon te gaan zitten en ons te verheugen op wat komen ging. Wat een dag!

 

Bij aankomst in Engeland was het nog een paar uurtjes rijden naar ons hotel. We zaten op een half uurtje rijden van het landgoed waar het festival of speed plaatsvond, in een hotel vlak bij het vliegveld. Helemaal prima! Tsja, dan is het toch nog een nachtje wachten dus bij tijds naar bed na de nodige verwachtingen met elkaar gedeeld te hebben.

 

dag 1 festival of speed: een stel kinderen in een snoepwinkel!

Die Engelsen weten hoe ze een festival moeten organiseren. Het was een serieus druk event maar alles op de toegangswegen naar het landgoed toe was tot in de puntjes geregeld. Geen chaos en getoeter waardoor we prima op tijd aankwamen. En dan parkeer je in stijl op de supercar parking vlak naast de ingang tussen de Rolls-Royces, Bugatti’s en andere Ferrari’s. Deze parkeerplaats alleen is al een uitgebreid bezoek waard en brengt je meteen in de ‘festival of speed’ stemming.

 

good wood widow maker

Foto: www.klassiekerweb.nl

Ford Mustang Widowmaker

 

We zagen onder andere dit beest van een Ford Mustang staan met 1100 PK en de epic naam “widow maker“.

 

Het weer was werkelijk onengels prachtig met volop zon en vol verwachting liepen we richting de ingang. En dan worden al je verwachtingen direct overtroffen: het terrein is e-norm! Nu is ook meteen duidelijk waarom je er zelfs 3 of 4 dagen kunt rondlopen. Wij gingen het druk krijgen in de twee dagen die wij hadden! Rijen en nog eens rijen van de meest fantastische auto’s. Raceauto’s, klassiekers, speciale versies, Nas cars, en zeer bijzondere en zeldzame exemplaren waarvan ik nog niet wist dat ze bestonden.

 

good wood silver fox

Foto: www.klassiekerweb.nl

Zoals de OSI Silver Fox, om er eens eentje te noemen.

 

good wood phantom corsair

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

Of deze adembenemende en enorme Phantom Corsair uit 1938!

 

 

Daarnaast rijen en rijen bijzondere auto’s op het festival of speed. Ferrari’s, Maserati’s, Formule 1 auto’s, de volledige renstal met de bekende Martini branding. Dat roept herinneringen op van rally kijken toen ik klein was! Na een complete visuele overload in dit auto walhalla gaan we terug naar het hotel. Morgen zijn er races (want alles wat op Good Wood staat dat rijdt ook) en we willen zeker ook even bij de veiling kijken waar een van de racers van Stirling Moss geveild zal worden.

 

Klik hier voor dag 2 van ons Festival of Speed verslag


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*