MENU

Jaguar koopt grootste privé collectie Britse auto’s op.

Zaterdag 26 juli 2014 om 08:33 door Frank Schippers

Jaguar Land Rover heeft de gehele collectie van tandarts James Hull, de grootste particuliere collectie van de Britse auto’s ter wereld, gekocht voor een onbekend bedrag. We berichtten al eerder over deze collectie en de wens van deze tandarts om de collectie in zijn geheel te verkopen en dat de collectie in Groot-Brittanië zou blijven, is dus in vervulling gegaan.

 

collectie tandarts James Hull

James Hull en zijn enorme collectie

 

Hull gaf aan bijzonder blij te zijn met de koop door Jaguar/Landrover: “Het is een prachtige dag voor mij persoonlijk, de collectie komt in handen van een iconische Britse merk, Jaguar stond bovenaan mijn lijst. Inderdaad, mijn collectie gaat naar huis.”

 

Zo’n 130 auto’s in de collectie zijn Jaguars, waaronder een zeldzame aluminium-bodied XK120, maar er zitten ook exemplaren van andere Britse tussen. De autoverzameling van Hull omvat, naast een hoop memorabilia en een garage vol aan trapwagentjes, 543 auto’s en daar zitten iconen uit de Britse autogeschiedenis tussen. Denk aan een rijtje E-type’s, een XKSS en enkele D-types. Naast de lange lijst Jaguars, staan er ook nog andere Britse merken bij zoals een paar Bentley Mulliner Continental’s uit 1954 en een hoop vroege Land Rovers en Range Rovers.

 

John Edwards, Managing Director van Jaguars’ nieuw gevormde Special Vehicle Operations afdeling zegt: “We delen dezelfde doelstelling als James, om deze unieke collectie in Britse handen te houden, en we zijn dat we met deze deal de collectie veilig hebben gesteld.”


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*