MENU

Samen met je pa de coolste baan ter wereld

Vrijdag 13 maart 2015 om 21:43 door Frank

Dat vindt Justin Law in ieder geval van zijn eigen baan. Hij heeft samen met zijn vader Don Law een garage waar ze volledig gespecialiseerd zijn in de Jaguar XJ220. Sommigen vinden de XJ220 nog altijd een van de grootste supercars aller tijden.

Gerelateerd model

Jaguar XJ220

XJ220

Het model werd in 1988 als concept car onthuld op de autoshow van Birmingham en werd direct bejubeld. De productieversie was in 1991 klaar om de fabriek uit te rollen. Het model was in no time een icoon.

 

Het was de eerste straatauto die een topsnelheid had van boven de 200 mph en de bolide knalde in 3,5 seconden naar de 100 km/u met dank aan de 540 PK onder de strakke motorkap. Jaguar was echter niet in staat om voor de lange termijn het onderhoud van deze auto’s te doen en vroeg Don en Justin of zij dit niet wilden overpakken. Dat deden ze, en met succes. En eigenlijk zijn wij best een beetje jaloers: werken aan zo’n supercar als dé specialist, en dan ook nog samen met je vader! Ze zijn het niet altijd eens, maar ze delen de liefde voor het merk Jaguar en dan in bijzonder voor dit iconische model.

 

Keeping Jaguar XJ220s Alive and Fast - /DRIVEN

Ook interessant


Gerelateerde merken