MENU

Tandarts verkoopt collectie klassiekers

Zaterdag 17 mei 2014 om 09:50 door Frank Schippers

Het gaat om de grootste particuliere klassieke auto-collectie van Groot-Brittanië, verspreid over 80 jaar autogeschiedenis. Er zitten iconische auto’s tussen met oud-eigenaars als Winston Churchill en Lord Mountbatten. De collectie heeft een geschatte waarde van 100 miljoen Britse ponden en behoort toe aan dr. James Hull, die 35 jaar geleden begon met het verzamelen van de auto’s en dat is dus aardig uit de hand gelopen. Deze James maakte overigens zijn fortuin als de grondlegger van een keten van tandheelkundige praktijken. Je zou bijna de LOI gaan checken voor een cursus tandheelkunde.

 

veiling collectie klassiekers Britse tandarts

 

Grote collectie klassiekers met een geschatte waarde van 100 miljoen Britse pond

De Britse klassieke auto-industrie heeft de afgelopen jaren behoorlijk sterke stijgingen laten zien voor merken als Jaguar, Aston Martin, Bentley, Alvis en Austin die gretig aftrek vinden bij liefhebbers en investeerders. De totale waarde van alle klassieke auto’s verkocht vorig jaar door de RM Group, een van ‘s werelds grootste klassieke auto veilingmeesters, was 442 miljoen dollar (ongeveer 260 Britse pond).

 

De collectie klassiekers bevat onder andere een 1961 Jaguar E-Type, twee 1954 Bentley Mulliner Continentals en een zeer zeldzame Sinclair C5. De eigenaar wil de collectie klassiekers volledig intact verkopen en er zijn al meerdere geïnteresseerden die zullen gaan bieden. Hij hoopt daarnaast dat de collectie in Britse handen blijft.

Het volledige artikel is hier te lezen.(Engels)


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*