MENU

De Dietrich

De Dietrich is een oude familiedynastie van industriëlen, die onder ander een aantal auto’s bouwde in de eigen fabrieken. De familie de Dietrich en haar activiteiten gaan terug tot de 17e eeuw. In de 18e eeuw waren ze actief in de ijzerindustrie in de Franse Elzas.

 

In 1901 trok Ettore Bugatti de aandacht van De Dietrich. Bugatti onderhandelde met succes over licenties met Eugène De Dietrich en ze sloten een zevenjarig contract af wat leidde tot de productie van een aantal auto’s die als Dietrich-Bugatti op de markt kwamen. Vanaf 1905 werd de merknaam aangepast naar Lorraine-Dietrich omwille van de locatie van een van de fabrieken, gevestigd in Lunéville in Lotharingen.

 

De Dietrich Licence Bugatti Touring car

Foto: De Dietrich Arcief

De Dietrich Touring onder licentie van Bugatti

 

In 1924 ontwierp designer Barbarou de 15 Sport, met dubbele carburateurs, oversized kleppen en remmen op alle vier de wielen; het model was het Franse equivalent van de 3-liter Bentley. In 1925 werd de 15 Sport van Courcelle en Rossignol eerste op Le Mans, een tweede exemplaar werd derde. Het volgende jaar was nog beter: Bloch en Rossignol reden met een gemiddelde snelheid van 66 mph, een snelheidsrecord voor Le Mans.

 

Het standaard koetswerk van de eerdere modellen werd vervangen door meer stijlvolle bodies met namen als namen als Gloriosa, Aurora, Olympia, Gloria en Chiquita, voornamelijk gebouwd door de firma Gaston Grummer. Naast de 15 PK versie werden twee andere touring modellen verkocht: de vier-cilinder 12 PK en de 30 PK Six. Het grotere model werd gebouwd tot 1927, terwijl de kleinere tot 1929 verkrijgbaar was.

 

De productie van de 15 Sport werd gestaakt in 1930. Van de elegante 20 PK modellen werden slechts een paar honderd modellen gebouwd en de verkoop was verre van bemoedigend. De effectieve productieperiode van het model was slechts een paar jaar. In 1935 verdween de naam Lorraine-Dietrich uit de auto-industrie.Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant