MENU

The Savage door een 17-jarige ontwerper

Dinsdag 19 mei 2015 om 00:42 door Frank

We lezen regelmatig de geweldige verhalen op www.forgottenfiberglass.com. De mannen van Forgotten Fiberglass hebben door de jaren heen al de nodige projecten gedaan en mooie oude fiberglass klassiekers gelokaliseerd, gefotografeerd en gerestaureerd. Maar er zijn altijd projecten die nog niet het einde hebben waar de mannen op hopen. Zo is het ook met The Savage, ontworpen door de 17 jarige(!) Jim Webb in 1958. Lekker lezen, mooi verhaal!

 

the savage glasvezel auto jim webb

Foto: www.forgottenfiberglass.com

The Savage van Jim Webb.

 

Het was begin 1958 toen de 17-jarige Jim Webb zijn afgeronde design toonde: een aangepaste sportwagen die debuteerde op de Oakland Roadster-show, en direct in de prijzen viel op dat evenement. In de Oakland Tribune van zondag 9 februari 1958 werd dit geschreven over deze jongeman en zijn auto:

 

“Een zelfgemaakte glasvezel sportwagen, volledig gemaakt van tekentafel tot eindproduct door James Webb, een 17 jaar oude Berkeley High School student, zal worden onthuld op de show.

 

Na het bestuderen van de processen voor het behandelen van en omgaan met glasvezel en na advies van de industriële plastic deskundigen, bouwde Webb creëerde de body van zijn sportwagen in de garage van zijn huis op 673 Santa Rosa Avenue. kans op de “Custom Car d’Elegance” award, werd Webb’s auto ook beoordeeld voor de beste klasse trofee en ging hij ook op voor de “People’s Choice” Gold Trophy.” Dat is vrij indrukwekkend voor een 17-jarige jongen. De Forgotten Fiberglass crew is nog altijd op zoek naar Jim Webb en zijn familie en tijdens hun zoektocht zijn ze meer en meer te weten gekomen over deze bijzonder auto.

 

Ongeveer een jaar en een half na de Oakland Roadster Show, begon Jim reclame te maken voor zijn auto, onder andere met de advertentie hieronder die in juli 1959 verscheen in het Car Craft Magazine.

 

forgotten fiberglass jim webb the savage advertentie

Foto: www.forgottenfiberglass.com

En als je de moeite nam om 50 cent op te sturen, dan kreeg je een geïllustreerde brochure en de bouwhandleiding toegestuurd. De volledige bouwtekeningen zijn nog altijd niet gevonden, maar wel is er een ​​2-zijdige brochure gevonden waarin te lezen was wat hij zoal met zijn potentiële kopers deelde.

 

the savage jim webb

Foto: www.forgottenfiberglass.com

 

In de vroege jaren zestig heeft Jim Webb de mallen van zijn auto verhuurd of verkocht aan Les en Joan Dawes van LaDawri COACHCRAFT. LaDawri liet het ontwerp hetzelfde, maar ze veranderde de naam van “Savage” naar “Centurian 21” welke vervolgens in hun catalogus werd opgenomen.

 

ladawri catalogus

Foto: www.forgottenfiberglass.com

 

Inmiddels was een van de broers van Jim – Marty – opgespoord, maar helaas was hij overleden en waren ze niet in staat om contact te leggen met zijn familie. Maar het schijnt dat Jim nog een andere broer had en misschien ook een zus. De tijd zal het leren, maar de mannen van Forgotten Fiberglass hopen nog altijd meer te weten te komen over Jim en zijn ontwerp. Wellicht komen er dan nog wel meer verhalen en misschien foto’s tevoorschijn uit een oude schoenendoos.

 

Meer informatie over dit bijzondere project vind je hier.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*