MENU

Ferrari uit de Fiat-groep

Donderdag 30 oktober 2014 om 20:57 door Frank

Het Fiat-Chrysler concern is van plan Ferrari volgend jaar uit haar groep te halen en naar de beurs te brengen. In theorie is het merk dan na 45 jaar niet langer in handen van Fiat. In de praktijk gaat het echter om slechts tien procent van de aandelen in Ferrari. De rest wordt verdeeld onder de aandeelhouders van FCA, met inbegrip van de familie Agnelli, die Fiat oprichtte en 85% van de aandelen in Fiat bezitten.

 

fiat ferrari

 

Vers kapitaal voor Fiat

De reden voor deze zet van het concern is om nieuws kapitaal te komen. De fusie tussen Fiat en Chrysler is weliswaar eindelijk rond en de cijfers zien er beter uit met een omzet van 23,6 miljard Euro, maar er is nog steeds grote vraag naar kapitaal want de schuldenlast is enorm. In 2015 kun je dus aandelen Ferrari kopen. Dat klinkt best interessant. Of het verstandig is, durven wij ook nog niet te zeggen. Belangrijker is wat dit gaat betekenen voor het merk zelf.

 

Aan de top van Ferrari rommelde het al geruime tijd: afgelopen september vertrok Ferrari-baas Luca di Montezemolo niet geheel op vrijwillige basis. Vanaf dat moment zwaait Fiat-baas Marchionne de scepter over het Italiaanse merk.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*