MENU

Frans opaatje in topconditie

Zondag 10 januari 2021 om 19:51 door Frank

Kijk dit nou toch: een 30 jaar oude Renault 4 GTL die eruit ziet alsof ie net de fabriek uitgerold is. Eigenlijk verraadt alleen de kilometerstand van iets meer dan 20.000 dat er wel degelijk (kilo)meters in gemaakt zijn. Deze vers ingevoerde klassieke Renault is volledig origineel, dus ook de lak! Een exemplaar in deze staat kom je niet veel meer tegen op de vele autosites, laat staan gewoon op de weg. En dat terwijl er ruim 8 miljoen exemplaren van zijn gebouwd.

 

Renault 4 GTL uit 1991

Foto: www.witmerodijk.nl

 

De laatste 1.000 Renault 4’s vormden de “Bye-Bye” serie, waarbij elke auto werd voorzien van een nummer, dat terugtelde tot 1. Deze serie werd alleen in Frankrijk verkocht.

 

Gerelateerd model

Renault 4

4

Met zo’n fraaie R4 wil je het liefst richting de provence rijden en dan bij elk wijnboertje even het erf op draaien voor een glaasje en een kaasje in de warme zon. Misschien nog ergens een potje jeu de boules op een rustig dorpspleintje? En dat doe je natuurlijk lekker op je gemak, net als rijden in je R4. Want deze Renault gaat op een goede dag op zijn top net over 120 km/u en de 100 km/u wordt, zonder tegenwind, vanuit stilstand bereikt in ruim 25 seconden. Maar het liefst doet ie het wat rustiger aan en dat is allemaal prima als je op je gemak op de rechterbaan tuft.

 

De GTL-versie is overigens te herkennen aan de grijze kunststof stootstrips en de grijze bumpers in dezelfde kleur.

 

interieur renault 4

Foto: www.witmerodijk.nl

fraai en strak interieurtje

 

Renault 4 motor

Foto: www.witmerodijk.nl

brandschone motor

 

Wij houden ervan en verlangen nu alweer naar de zomer! Meer informatie + een website vol met foto’s vind je hier…het zat eraan te komen: verkocht!


Ook interessant


Gerelateerde merken