MENU

Auto’s verkopen is een vak

Vrijdag 8 augustus 2014 om 08:18 door Frank

Ook auto’s verkopen is een vak, maar zoals met zoveel beroepen is niet iedereen die het uitoefent er even bedreven in. De meeste verkoopadvertenties zijn bijvoorbeeld weinig boeiend om te lezen. Dit zal veel te maken hebben met het feit dat de meeste garagisten en autoverkopers goed zijn in het repareren en het standaard verkooppraatje, maar niet zozeer in marketing en in het zich verplaatsen in de positie en gedachten van de potentiële koper.

 

Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het begrip “autoverkoper” in veel gevallen in een wat negatieve zin wordt gebruikt. Maar dit is natuurlijk lang niet altijd terecht. Daarom zullen wij hierzo nu en dan ook aandacht besteden aan creativiteit onder de verkopers van klassieke auto’s. Dit zijn verder geen waardeoordelen over deze bedrijven en de auto’s in kwestie, daarvoor zult u toch echt moeten vertrouwen op uw eigen inschattingsvermogen wanneer u bij een dergelijke partij langs gaat.

 

Goed, soms kom je dus echt wel uitzonderingen tegen en dat is het geval met de advertentie voor deze mooie Mercedes-Benz 380 SEL uit 1982. Een exemplaar dat er nog uitziet alsof hij net de fabriek uitkomt en slechts 9000 kilometer op de teller heeft, is vrij uitzonderlijk. Dus dat vraagt om een passende beschrijving.

 

mercedes 380SEL 1982

In nieuwstaat verkerende 380SEL

 

Leest u even mee?

 

Vrijdag 24 juli 2014, verkoopafdeling Mercedes Benz Stuttgart; “Guten Morgen Herr Benz, hier Gottfried in München am telefon. Ich möchte gerne eine neue W126 380SEL Limousine nach 32 Jahren treue Dienst bestellen”. “Aber Gottfried Weist du, das nicht mehr nach 1985 ein 380SEL gebaut ist?”. “Das ist sehr bedauerlich Herr Benz, es ist so ein perfektes Auto”. “Ja ich weiß, Gottfried, Rufen Sie Witmer & Odijk in den Niederlanden an, Ich hab gehört die haben noch einen neuen am lager”. Terwijl Gottfried overlegd met zijn vrouw wat te doen, of hij de lange reis naar Warmond zal aanvaarden, kunt u hem nog de pas af snijden.”

 

Er staan een flink aantal foto’s bij de beschrijving die duidelijk laten zien dat bovenstaand verhaal geen woord Chinees bevat.

 

mercedes 380SEL 1982 interieur

Een smetteloos interieur

 

mercedes 380SEL 1982 motor

Een motorblok waar Gottfried met een vergrootglas op zoek zou moeten naar vlekjes.

 

Meer informatie over deze schitterende 380SEL is hier te vinden, al denken wij niet dat deze link lang zal blijven werken. Is het niet Gottfried, dan is het wel een andere liefhebber die deze Benz snel zal wegkapen. Overigens staat er ook nog aardig wat ander moois te koop in het pittoreske Warmond (ZH), wat ook te bekijken is via www.autoszijnleuk.nl. Voor vandaag in ieder geval onze favoriete websitenaam.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's