MENU

Schnell und wütend is ie zeker!

Woensdag 20 januari 2021 om 19:59 door Frank

Vorig jaar berichtten we al eens over de belastingdienstmarkerzwarte Boss 429 Mustang van wijlen Paul Walker die onder de hamer ging. In de garage van de veel te vroeg overleden Fast & Furious acteur stond nog meer leuk spul waaronder een zeldzame BMW M1.

 

bmw m1 paul walker veiling

Foto: bringatrailer.com

BMW M1 van Paul Walker

 

De Duitse autobouwer heeft, ondanks een paar soort van pogingen, nooit een echte opvolger van de M1 gebouwd.

 

Gerelateerd model

BMW M1

M1

Nog niet zo lang geleden onthulde BMW de Vision M Next-concept, een voertuig dat verschillende ontwerpkenmerken van de M1 heeft overgenomen. Helaas werden productieplannen geannuleerd vanwege budgettaire beperkingen. Een mogelijk waardige opvolger van de M1 zullen we voorlopig dus nog niet op de weg zien. Dit maakt de originele M1 alleen maar specialer. BMW bouwde slechts iets meer dan 450 exemplaren van 1978 tot 1981. De door Giugiaro ontworpen M1 was BMW’s allereerste sportwagen met middenmotor.

 

Afgezien van de vrij onzichtbare carrière in de racerij met het titelloze Procar BMW M1-kampioenschap, waren in totaal 399 van de gebouwde exemplaren wegversies. Mocht je wat bitcoins over hebben en in de markt zijn voor een van de weinige overgebleven exemplaren, dan heb je minstens een half miljoen dollar nodig.

 

De M1 van Paul Walker komt uit 1980 en nog geen 7000 kilometer op de klok waarvan de meeste ongetwijfeld zijn gereden op het kurkdroge asfalt van Californië. Een Duitse BMW-dealer deed de nodige aanpassingen waaronder een carrosseriekit in Procar-stijl, aangepaste BMW Motorsport-kleurstelling, driedelige BBS-wielen, een aangepaste uitlaat en volledig lederen bekleding in plaats van de originele halfstof, halfleer versie.

 

blank

Foto: bringatrailer.com

 

blank

Foto: bringatrailer.com

 

blank

Foto: bringatrailer.com

 

Na deze aanpassingen ging dit exemplaar naar de VS waar het van privécollectie naar privécollectie werd verkocht tot 2011. Uiteindelijk belandde dit plaatje in de garage van acteur Paul Walker genaamd AE Performance, die hij samen met Roger Rodas bezat. Zowel Walker als Rodas kwamen om bij een tragisch auto-ongeluk in november 2013. Het hoogste bod staat inmiddels op $ 350.000. Eens kijken waar ie op afgehamerd wordt.


Ook interessant


Gerelateerde merken