MENU

BMW M1 Prototype gevonden!

Zondag 3 januari 2016 om 22:55 door Frank

Met de BMW M1 begon het tijdperk van de M bij BMW. Het model, ontworpen door Giorgetto Giugiaro, werd ontworpen als straat- en race-auto en was oorspronkelijk een gezamenlijk project van BMW en Lamborghini. Maar wegens geldproblemen bij Lamborghini zou het project uiteindelijk een volledig Duits avontuur worden.

Gerelateerd model

BMW M1

M1

De productie begon in 1978 en duurde tot 1981 en in die drie jaar werden slechts 450 weg auto’s gebouwd. Nu is de M1 hier al eerder voorbij gekomen, maar ook van dit model waren er prototypes en ja, daar is er nu eentje van opgedoken!

 

Het blijkt nu dat ten minste een van deze prototypes in een Beierse schuur is gestald en daar zeker 30 jaar heeft gestaan. Met slechts 1500 kilometers op de teller, is dit vermoedelijk, volgens de verkoper, het eerste BMW M1 prototype uit 1977 en werd deze geproduceerd door Lamborghini. De verkoper beweert verder dat de auto later werd omgebouwd voor racen en heeft deelgenomen aan het seizoen van de BMW M1 Procar kampioenschappen van 1979.

 

Aan de foto’s te zien zal dit bijzondere exemplaar wel een volledige restauratie nodig hebben. De poging tot verkoop op eBay lijkt niet te zijn gelukt met een hoogste bod van $ 81.600.

 

M1 prototype bmw lamborghini

 

prototype M1 door bmw lamborghini

 

BMW M1 race car


Ook interessant


Gerelateerde merken