MENU

Oldtimer huren, waar moet je op letten?

Vrijdag 14 september 2018 om 16:54 door Frank

Het huren van een oldtimer komt regelmatig voor, bijvoorbeeld voor een trouwerij of een ander bijzonder evenement. Het kan natuurlijk een mooie toevoeging zijn om in een fraaie klassieke auto naar je trouwlokatie te worden gereden. Wij krijgen op Klassiekerweb dan ook regelmatig de vraag of wij niet een klassieke trouwauto kunnen regelen voor een trouwerij, maar dat is niet iets wat we doen. Natuurlijk zijn we niet te beroerd om wat tips te geven om de kans op succes van het vinden van de perfect oldtimer te vergroten, maar wij zitten nu eenmaal niet in de verhuur.

 

klassieke auto huren voor een huwelijk

 

Er zijn natuurlijk de nodige bedrijven die zich helemaal hebben gespecialiseerd in het verhuren van oldtimers, maar je kunt bijvoorbeeld ook eens kijken op Snappcar want ook daar kom je klassiekers tegen van verrassend verschillend pluimage. Zo zagen wij onlangs een fraaie Jeep Wagoneer, een schitterende snoek en zelfs een Rolls-Royce Silver Shadow! Wij zouden bij alledrie volmondig “ja, ik wil” zeggen. Het voordeel van het huren met chauffeur laat zich raden: je bent dan gewoon passagier en alles wat te maken heeft met de oldtimer en het rijden van en naar de lokaties, wordt netjes voor je geregeld. Maar misschien wil je juist wel zelf achter het stuur kruipen van die exclusieve bolide. Dit is niet in alle gevallen mogelijk, maar als je het niet vraagt dan weet je het niet.

 

Wat wel handig is om rekening mee te houden is dat het ook een beetje praktisch is want bij een trouwerij is er nog iemand die het leuk moet hebben… Wordt je aanstaande er gelukkig van om zich met een trouwjurk in een krappe klassieke Ferrari te wurmen? Of is het achterin een ruime Rolls of Mercedes toch net even iets fijner richting het altaar rijden?

 

Verzekering bij huren klassieker

Waar je op moet letten bij het huren van een klassieker, is of je goed verzekerd bent. De eigenaar zal uiteraard zijn auto verzekerd hebben, maar als jij er als huurder in rijdt, zul je ook jouw verzekering op orde moeten hebben. En wat als je onverhoopt iemand aanrijdt of je bijrijder of een andere inzittende overkomt iets? Of de huurauto wordt gestolen in de huurperiode? Allemaal scenario’s waar je niet vanuit gaat, maar dat is nu net waar verzekeringen voor zijn, dus zorg dat het op orde is en dat je ook een goed contract hebt met de verhuurder/eigenaar.

 

Tips voor het uren van een oldtimer

  • Houd rekening met het event waarvoor je de oldtimer huurt en wees daar eerlijk over naar de verhuurder.
  • Volg altijd de aanwijzingen en adviezen van de eigenaar op, deze persoon kent de oldtimer het best.
  • Zorg dat de papieren in orde zijn zodat je geen verrassingen hebt.
  • Check je verzekering, ook hier wil je geen problemen hebben in het onverhoopte geval dat er iets gebeurt.
  • Als je gaat trouwen, zal je aanstaande er ook vast iets over te zeggen (willen) hebben, houd daar rekening mee ;-).

 

Misschien ben je toch op zoek naar een klassieker om zelf aan te schaffen, dan hebben wij nog wel een paar goede tips voor de aanschaf van een oldtimer. Doe er je voordeel mee!


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*