MENU

Aston Martin DB5’s in de verkoop?

Zondag 10 december 2017 om 18:45 door Frank Schippers

 

We weten niet of de Aston Martins uit de gratie raken, maar onlangs stonden er twee bijzondere exemplaren te koop. Je kon kiezen uit de Aston Martin DB5 van Robert Plant (je weet wel, lead zanger van Led Zeppelin) bij een dealer in Londen, en die van Sir Paul McCartney (je weet wel, een van die Beatles) die onlangs onder de hamer ging. Zou jij gaan voor die rode van Plant of toch maar die blauwe van McCartney?

 

Aston Martin DB5 Robert Plant

We werpen als eerste een blik op het exemplaar van rocker Robert Plant. De Aston Martin DB5 kennen we natuurlijk als de favoriete auto van James Bond. De verise van 007 was altijd zilver, maar er zijn natuurlijk ook exemplaren in andere kleuren zoals deze bordeauxrode versie van Robert Plant. Begin jaren zeventig kocht de zanger dit exemplaar – overigens niet eens nieuw – en had hem tot eind jaren tachtig in zijn bezit. De volgende eigenaar liet de auto volledig restaureren en was er duidelijk zuinig op want zo’n dertig jaar later is het nog altijd een plaatje om te zien. De huidige verkoper heeft 100.424 kilometer afgelezen van de klok en dat is niet veel voor een auto van ruim vijftig jaar oud. De vraag is nog even wat ervoor betaald gaat worden door de volgende liefhebber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aston Martin DB5 Paul McCartney

Deze grijsblauwe Aston Martin DB5 wer in september 1964 afgeleverd voor Paul McCartney. Hij heeft de Aston Martin DB5 ongeveer zes jaar lang gereden. Het was zijn eerste Aston Martin, maar niet z’n laatste want de zanger kocht later ook nog een DB6. De prachtige DB5 is op 2 december geveild bij Bonhams als onderdeel van de Bond Street auction – dezelfde veiling waar de Mini Cooper S van Ringo Starr geveild werd. Uiteindelijk werd dit exemplaar afgehamerd op €1,537,275.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's