MENU

Eindelijk een Haynes handboek voor de DeLorean van Doc Brown

Donderdag 24 december 2020 om 22:53 door Frank Schippers

Haynes Manuals is bij iedereen die weleens aan een auto heeft geklust bekend om zijn gedetailleerde reparatiehandleidingen voor voertuigen, maar de uitgever van deze handboeken heeft ook gevoel voor humor. Haynes heeft onlangs een “gebruikershandleiding” voor de DeLorean tijdmachine uit “Back to the Future” uitgebracht 😁.

 

Haynes handboek delorean tijdmachine doc brown back to the future

 

De handleiding biedt meer details dan je waarschijnlijk zou verwachten van een fictief voertuig. Als je niet bekend bent: de plot van de drie “Back to the Future” -films draait om een DeLorean DMC-12 die door de gekke wetenschapper Doc Brown is omgebouwd tot een tijdmachine. De auto kon door de tijd reizen door 88 mph te bereiken, met behulp van iets dat een fluxcondensator wordt genoemd.

 

Uitgebracht in 1985, kwam de eerste “Back to the Future” -film te laat om de DeLorean Motor Company te redden van faillissement, maar het veranderde de DMC-12 wel in een popcultuuricoon. De sportwagen heeft een golf van nostalgie uit de jaren tachtig naar nieuwe hoogten van populariteit gereden, en een bedrijf in Texas is zelfs van plan nieuwe modellen te gaan bouwen.

 

De Haynes-handleiding onthult overigens niet hoe je je eigen fluxcondensator kunt bouwen, maar het bevat wel veel foto’s en details van de originele filmauto, evenals de vliegende versie uit “Back to the Future Part II”.

 

delorean haynes hanboek

 

De “Back to the Future: DeLorean Time Machine: Owner’s Workshop Manual” is beschikbaar voor pre-order op Amazon, kost $ 29,99, en wordt uitgebracht op 30 maart 2021. Momenteel staat de manual echter al op ‘out of stock’ dus er zijn al aardig wat fans die deze speciale manual besteld hebben.

 

Naast de reguliere reparatiehandleidingen heeft Haynes tal van spoof-gebruikershandleidingen voor fictieve voertuigen gemaakt, evenals alles van Formule 1-auto’s tot stoomlocomotieven. Haynes heeft onlangs aangekondigd dat het de publicatie van nieuwe gedrukte reparatiehandleidingen stopzet, omdat het de focus verschuift naar digitaal publiceren.

 

delorean tijdmachine doc brown hayes handboek


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's