MENU

Nieuwe iconische DeLorean in de maak

Vrijdag 29 januari 2016 om 23:47 door Frank

Al jaren gaat het gerucht dat de iconische DeLorean DMC-12 opnieuw in productie zou gaan. In de jaren 1990 kocht een bedrijf de volledige inventaris inclusief alle onderdelen en nam het ook de oorspronkelijke naam DeLorean Motor Company aan. Sindsdien heeft het bedrijf een aantal van de nog overgebleven exemplaren in onderhoud en levert het onderdelen aan de bezitters van deze Back to the Future-hoofdrolspeler. De inventaris is echter zo groot dat er nog zo’n 300 exemplaren van gebouwd kunnen worden.

 

delorean dmc-12 opnieuw in productie

 

De Amerikaanse wetgeving zorgde er tot nu toe echter voor dat deze 300 exemplaren niet gebouwd konden worden, maar de nieuwe ‘Low Volume autofabrikanten Act’ die in december 2015 werd aangenomen lijkt precies dat te zijn wat het bedrijf nodig heeft om de gereïncarneerde DMC-12 weer op de markt te brengen. In een verklaring zegt het bedrijf dat de nieuwe wetgeving het mogelijk maakt voor kleine bedrijven om een ​​beperkt aantal replica-exemplaren die lijken op het modellen die 25 jaar of ouder zijn, te produceren. Hoewel het meer een gemoderniseerde reproductie zal zijn dan een replica, is het een mooi moment als er straks weer DeLoreans de fabriek uit rollen.

 

“In afwachting van deze wetgeving werkt DeLorean al enige tijd aan een leverancier van motoren en andere onderdelen die moeten nodig zijn voor deze productie in 2017. Een aantal hindernissen moeten nog genomen worden ​​voordat de productie kan beginnen en het is nog te vroeg in het proces om te kunnen garanderen dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

 

back to the future film

 

Meer vermogen voor de nieuwe DeLorean

Officiële details zijn beperkt, maar Jalopnik is erin geslaagd om de VP van DeLoren, James Espey, een aantal interessante uitspraken te onfutselen. Hij zegt dat er drie potentiële leveranciers zijn voor de motor en de huidige favoriet is een atmosferisch blok dat tenminste 300 PK moet gaan leveren. Daarnaast zullen de wielen en remmen groter zijn en wordt de ophanging aangepakt.

 

De DeLorean blijft een van de meest besproken auto’s in de automotive wereld. Het bedrijf ging uiteindelijk failliet dankzij de slechte verkoop van de chronisch onbetrouwbare en motorische zwakke DMC-12 die slechts 132 PK leverde uit een 2,8 liter V6 op een gewicht van 1245 kilo. Oprichter John DeLorean die gearresteerd en later vrijgesproken werd voor, naar verluidt, deelname aan drugshandel in een poging zijn onderneming van de ondergang te redden.

 

De rol van de auto in de Back To The Future franchise maakte het een cultureel icoon, maar dit nieuws bewijst duidelijk dat dit niet het laatste noemenswaardige hoofdstuk in het merkwaardig verhaal van DeLorean was.

 

DeLorean DMC-12: Blast from the Past - XCAR

Ook interessant


Gerelateerde merken