MENU

Dustin Hoffman verkoopt Buick Roadmaster Cabrio van Charlie Babbitt

Woensdag 26 januari 2022 om 21:16 door klassiekerweb

Dustin Hoffman ken je natuurlijk wel want deze man heeft al de nodige rollen vertolkt in meerdere blockbusters. Maar wie was Ray Babbitt ook alweer? Daarvoor gaan we even terug naar 1988. Hoffman speelde toen Raymond Babbitt in de film Rain Man. Raymond was de autistische broer van Charlie Babbitt, gespeeld door Tom Cruise. Na de opnames van de film mocht Hoffman de auto houden en nu, 34 jaar later, gaat deze Amerikaanse bolide dus eind februari onder de hamer bij veilinghuis Bonhams.

 

buick Roadmaster uit film Rain Man

 

Buick Roadmaster van Dustin Hoffman

 

Rain Man (1988) is waarschijnlijk één van de grootste cinematografische werken uit de jaren ‘80: legendarische acteurs Dustin Hoffman en Tom Cruise, een roadtrip door de Verenigde Staten en een onderwerp dat tot dan toe nog niet aangesneden werd: autisme. Een delicaat thema, dat meesterlijk gebracht werd door de getalenteerde Dustin Hoffman.

 

Gerelateerd model

buick Roadmaster 1936

Roadmaster

Dustin Hoffman moet deze Buick Roadmaster uit 1949 bijzonder gevonden hebben. Hij kreeg er namelijk één van de twee exemplaren die in de film gebruikt werden in bezit en hield deze maar liefst 34 jaar! “De Buick stond te lang in de opslag,” zegt Hoffman nu, “hij moet gereden, gewaardeerd en gekoesterd worden.” De acteur heeft dus besloten om dit beroemde exemplaar naar een andere liefhebber te laten gaan.

 

2 versnellingen, 8 cilinders en 150 pk

Deze Buick Roadmaster, waarvan er zo’n 8.095 stuks gebouwd werden, is een model uit een lange reeks succesvolle modellen die het Amerikaanse merk bouwde sinds de jaren ‘30. Onder de motorkap ligt een lange acht-cilinder lijnmotor die 150 PK vermogen levert en gekoppeld is aan een automatische versnellingsbak met 2 versnellingen. Daarmee kon deze luxueuze cabrio een topsnelheid halen van een stevige 180 km/u.

 

Rain Man (1/11) Movie CLIP - I'm An Excellent Driver (1988) HD
fragment uit Rain Main uit 1988 met de Buick

 

Als je wilt bieden dan kun je met je goedgevulde bankrekening klaar gaan zitten op 27 februari 2022 tijdens “The Scottsdale Auction”. Bonhams schat de waarde op 130.000 tot 220.000 euro. Daar had Ray Babbit een boel radio’s voor kunnen kopen.


Ook interessant


Gerelateerde merken