MENU

De Lambo van Jordan Belfort wordt geveild

Zondag 6 augustus 2023 om 20:27 door klassiekerweb

Een bijzonder Lamborghini Countach gaat eind van dit jaar onder de hamer bij Sotheby’s. Het is alweer 10 jaar geleden dat de legendarisch film “The Wolf of Wallstreet” uitkwam. Nog niet gezien: check ‘m want deze op film gebaseerd op het leven van Jordan Belfort is de moeite waard. Geen zin in of geen geduld of gewoon nog een keertje die scene kijken, tuurlijk! Klik de image.

 

Lamborghini Countach Wolf of Wallstreet

 

Sell me this pen Lamborghini Countach

In de film zit een scene waarbij Belfort (gespeeld door Leonardo DiCarprio) zwaar onder invloed een ritje maakt in zijn Lamborghini Countach. Zelf denkt hij dat hij het er best goed vanaf heeft gebracht, maar de feiten blijken later – als zijn pretmedicatie is uitgewerkt – toch wel wat anders te liggen.

 

Gerelateerd model

Lamborghini Countach

Countach

Voor de scene schijnen twee Lamborghini’s gebruikt te zijn. De ene is inmiddels niet meer verkoopbaar want stuk, dit exemplaar gaat nu echter onder de hamer. Het is een witte 25th anniversary versie van het bijzondere ontwerp van Marcello Gandini. Deze variant van de Countach werd gebouwd tijdens de laatste drie productiejaren van de auto en is veruit de meest geavanceerde versie van het Italiaanse merk. Dit komt door verschillende ontwerpverbeteringen die zijn ontwikkeld door Horacio Pagani, waaronder grotere en krachtigere aerodynamische elementen.

 

Dit exemplaar, chassisnummer KLA12722, heeft een Bianco Polo-exterieur en een Bianco-interieur, waardoor het een van de slechts 12 volledig witte versies met Amerikaanse specificaties is. De variant is niet alleen de meest agressieve Countach; het is ook de krachtigste vanwege een 5,2-liter V-12 die 449 pk en ruim 500 nM koppel genereerde. Dankzij al dat vermogen kan deze supercar in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en haalt ie een topsnelheid van 300 km/u.

 

Het veilinghuis verwacht dat de beroemde supercar tussen de 1,5 en 2 miljoen dollar zal opbrengen. Best netjes.


Ook interessant


Gerelateerde merken