MENU

Zimmer

In de jaren zeventig en tachtig vierden luxe en comfort hoogtij onder Amerikaanse autofabrikanten waar dit ten koste ging van styling en prestaties. De modellen waren behoorlijk gelijkend maar designers gingen helemaal los op het interieur met vinyl daken, korinthisch leer en stoelontwerpen die eruit zagen alsof ze rechtstreeks uit de chique woonkamer van je grootmoeder waren gestolen.

 

Zimmer Golden spirit 1983

 

In 1978 schetste Paul Zimmer het oorspronkelijke ontwerp voor een neoklassieke coupé op een servet tijdens een diner met zijn zoon en toekomstige directeur van het bedrijf, Bob Zimmer. In 1979 ging The Golden Spirit in productie als de eerste auto in de line-up van Zimmer. De Golden Spirit was een kunstwerk, met zijn lange motorkap, enorme spatborden en opvallende reservebanden en kofferbak. Het interieur werd zwaar opgewaardeerd, maar was grotendeels een vroege Mustang. Deze enorme coupé had echter wel een flinke achterbank. Onder de enorme motorkap bevond zich een 4,2-liter V8 die exact dezelfde PK’s produceerde als de Mustang, de 5,0-liter V8 zou ook zijn weg vinden naar het latere model van de Golden Spirit.

 

Zimmer Golden Spirit

De Golden Spirit deed het eigenlijk best goed voor een aardig over the top model. De oorspronkelijke versie kostte destijds $ 62.000, wat nu ongeveer $ 160.000 zou zijn, en ze verkochten er 1.500 van. Tegenwoordig kunnen Golden Spirits al worden gekocht voor ongeveer $ 30.000. Hoewel er veel klassiekers zijn die goedkoper en met meer vermogen te vinden zijn, heb je met zo’n Golden Spirit wel veel meer bekijks.

 

Zimmer Quicksilver 1988

 

Zimmer Quicksilver

Naast de Golden Spirit kwam Zimmer ook met de Quicksilver. De Quicksilver is gebaseerd op een Pontiac Fiero en volgt het Zimmer-recept om oogverblindend mooi te zijn, terwijl hij relatief eenvoudig te onderhouden is omdat hij geen bizarre aandrijflijn gebruikt. De Quicksilver werd aangedreven door de 2,8-liter V6 van de Fiero, hoewel deze ook was aangepast om een ​​4,9-liter Cadillac V8 onder de kap te kunnen krijgen. De Quicksilver is zeldzamer en tegenwoordig minder makkelijk te vinden.Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant