MENU

Onverzekerde oldtimers door brand verwoest

Zaterdag 18 maart 2017 om 13:25 door Frank

Een collectie van ruim 40 oldtimers en nog eens 40 antieke trekkers is volledig verwoest door brand. Dit drama vond plaats in Alberta in de Verenigde Staten. Zo’n collectie is natuurlijk onvervangbaar, maar wat het extra sneu maakt, is dat de eigenaar de boel niet had verzekerd.

 

“Het is wat is”, zegt Bert Curtiss. “Ik denk dat ik 45 jaar aan werk kwijt ben.” Curtiss had zijn collectie oldtimers opgeslagen in zijn schuur. Afgelopen donderdagmiddag ging het volledige gebouw inclusief de waardevolle inhoud binnen in vlammen op en aan de beelden te zien was het een stevige brand.

 

 

“Dit was eigenlijk een museumstuk, een klassieke internationale truck uit 1927,” zegt Curtiss terwijl hij naar een wrak wijst. “De cabine was gemaakt van hout op dit soort oude vrachtwagens, dus daar is echt helemaal niks meer van over. Sommige van deze auto’s had ik al 40 jaar in mijn bezit en er zitten honderdduizenden uren werk in.”

 

De onfortuinlijke eigenaar zegt dat hij niet eens meer weet hoe groot zijn collectie exact was, maar hij vermoedt dat er meer dan 40 klassieke auto’s en 40 antieke trekkers in de schuur stonden op het moment van de brand.

 

blank

 

blank

 

De diepbedroefde liefhebber bekende terloops ook nog even dat hij voor zowel het pand als de collectie geen verzekering had afgesloten. De exacte oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld, maar zijn collectie krijgt hij er toch niet meer terug en dus zelfs geen verzekeringsgeld om opnieuw iets op te zetten. Curtiss zegt dan ook dat hij waarschijnlijk niet opnieuw zal beginnen met het opknappen van klassieke auto’s.

 

 

Wij vragen ons toch wel af hoe je zo dom kunt zijn om je collectie niet te verzekeren? Zelfs al heb je maar 1 klassieker, dan zorg je er toch in ieder geval voor dat je in geval van brand of een ongeluk niet volledig met lege handen staat.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*