MENU

Waarom is de 911 zo bijzonder?

Woensdag 8 oktober 2014 om 07:00 door Frank

Gerelateerd model

Porsche 911

911

De Porsche 911 is al ruim 50 jaar een begrip onder autoliefhebbers. Sommigen vinden elk nieuw model een bewijs van de kennis en kunde van het Duitse merk, anderen verwijten het te blijven hangen in een zelfde model.

 

Jeff Zwart is meer vertrouwd met de 911 dan de meesten van ons en heeft zo zijn eigen mening over wat de 911 zo bijzonder maakt. En wie is Jeff Zwart dan wel en waarom zouden wij zijn mening interessant vinden? Hij is al meer dan twintig jaar de man die zich internationaal bemoeit met de reclamecampagnes van Porsche en heeft onder andere een 911 gereden op Pikes Peak. Hij leerde auto rijden in zijn vader’s 901 en nog voordat hij in staat was om te rijden was hij al geobsedeerd door het geluid van de zescilinder motor van de 911. De mening van de man is nu toch wel iets interessanter geworden om te lezen of niet?

 

porsche 911

Foto: www.petrolicious.com

 

Volgens Zwart ligt het succes van de 911 in de mogelijkheid om zich te blijven aanpassen en vernieuwen, maar toch vertrouwd te blijven. Door de jaren heen is het het model geëvolueerd van een Spartaanse sportwagen naar een moderne bijna-supercar met alle gemakken van zijn tijd en zeer indrukwekkende prestaties zoals de 991 Turbo S. Deze continue evolutie is te voelen in de details van het model zoals de zitpositie en en enigszins uit lijn geplaatste pedalen die zorgen voor een vertrouwd en herkenbaar gevoel.

 

porsche 911

Foto: www.petrolicious.com

 

Een ander belangrijk element is de zware verbondenheid van het model met de autosport waarmee de straatversie alle learnings van het circuit heeft meegekregen. Volgens Zwart zorgt het rijden in een 911 ervoor dat je altijd kunt werken aan het verbeteren van je rijvaardigheid. Overigens is dat laatste op verschillende manieren uit te leggen.

porsche 911 rally

Foto: www.petrolicious.com

 

The Porsche 911 is Something Special

Jeff Zwart vertelt wat hij heeft met de 911, afgewisseld met het typische Porsche-motorgeluid

Ook interessant


Gerelateerde modellen & auto's