MENU

Concept Car – Lamborghini 350 GTV

Vrijdag 25 december 2015 om 15:09 door Frank

De unieke Lamborghini 350 GTV was de eerste auto die Ferruccio Lamborghini bouwde, dit was echter slechts een prototype, de productieversie die later de fabriek uit rolde werd een volledig andere auto. Toch was de 350 GTV het begin van een reeks fantastische wagens die in Sant’Agata zouden worden gebouwd worden. Het ontwerp was van de hand van by Giorgio Prevedi, onder supervisie van Franco Scaglione en de bouw werd gedaan door het in Turijn gevestigde Sargiotto Bodyworks. Het buizenframe werd gebouwd in Modena door Giorgio Neri en Luciano Bonacini.

 

lamborghini_350GTV_front

 

lamborghini_350GTV_interieur

 

lamborghini 350 GTV

 

Onder de motorkap lag een 360 PK sterke 3,5 liter V12 die was ontworpen door Giotto Bizzarrini. De productieversies werden echter ‘slechts’ 260 PK. Het prototype werd in 1963 op het autosalon van Genève voor het eerst aan het publiek getoond, waarbij de meningen van de bezoekers behoorlijk verdeeld waren. Het prototype werd overigens getoond met de motor naast de auto. Het model was afgewerkt in een helder blauw metallic lak met zwarte lederen bekleding.

 

Het was Ferruccio Lamborghini zelf die eigenlijk niet tevreden was met een aantal design features van dit prototype en hij gaf carrosseriebouwer Touring de opdracht om het ontwerp aan te passen. Na de autoshow in Genève kwamen de bouwers erachter dat de body niet om het flinke blok heen paste en verdween het model in de opslag. In 1964 ging de Lamborghini 350 GT in productie met de carrosserie van Touring en de V12 met aangepast vermogen.

 

Restauratie van de enige Lamborghini 350 GTV

In de jaren tachtig werd het model volledig gerestaureerd en kreeg de 350 GTV een mooi groen metallic lak met een lichtbeige lederen interieur. Deze unieke Lamborghini is nog een tijdje eigendom geweest van een Japanse verzamelaar, maar nu staat het model eigenlijk waar hij hoort: in het officiele fabrieksmuseum in Sant’Agata.

 

2013 Pebble Beach Weekend: Lamborghini 350 GTV (The First Lamborghini Prototype).

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's