MENU

Autohoezen: de wintercollectie is er alweer!

Donderdag 24 april 2014 om 10:23 door Frank Schippers

Waarom elke autoliefhebber een autohoes moet willen… Zoals altijd loopt de mode vooruit op de seizoenen en terwijl iedereen lekker gaat toeren met zijn oldtimer, zijn de ontwerpers alweer bezig met de wintercollecties voor de komende winterslaap. We hebben het in dit geval uiteraard niet over de auto’s maar over de autohoezen en pyjama’s en ze zijn er weer in alle mooie kleuren, soorten en maten :-).

 

Autohoes of autopyjama voor de echte liefhebber

Alle gekheid op een stokje: elke liefhebber van automobielen zal het met ons eens zijn dat een zeiltje of een oude dekbedovertrek over je klassieke auto echt niet (meer) kan. Als je wilt dat je auto zijn winterslaap goed doorkomt dan zorg je ervoor dat deze onder een goede afdekking staat. Het gaat ons dan ook uiteraard niet om het modieuze van een hoes maar meer om het feit dat je klassieker een goede hoes verdient. Autohoezen zijn speciaal gemaakt om je klassieker te beschermen. Je kunt er natuurlijk eentje op maat en op merk bestellen of je kiest voor een universele. Die laatste is meestal wat goedkoper.Een autohoes is een goede investering omdat deze de lak beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals het weer, maar ook stof, opspattend vocht en vuil en kan bij contact met harde voorwerpen zelfs lakschade voorkomen. Bovendien staat je oldtimer ook veiliger want kwaadwillenden kunnen niet makkelijk in je oldtimer kijken zonder de hoes eraf te moeten halen.

 

Ventilatie tegen condensvorming

Een goede hoes of pyjama zorgt voor bescherming tegen vuil. Ook in een garage is stof en vuil aanwezig wat kan neerdalen op je auto, hier wil je je auto tegen beschermen. Daarnaast is het belangrijk dat het materiaal van de hoes of pyjama goed ventileert om zo condensvorming of erger te voorkomen. De buitenkant is van sterk en vochtwerend materiaal terwijl de binnenkant zacht is en beschermt. Zorg er uiteraard voor dat je auto schoon is voordat je er een hoes overheen trekt. De hoes kan nog zo zacht zijn, als er vuil tussen zit wat kan krassen krijg je alsnog beschadigingen aan je lak.Wat nooit kwaad kan, is een vochtvreter in de auto plaatsen. Vochtvreters zijn verkrijgbaar bij elke grote doe-het-zelf zaak en je kunt ze natuurlijk ook direct via onderstaande link online bestellen. Een vochtvreter plaats je gewoon op de vloer van je auto of op de achterbank.

 

autohoezen

Voor elk model is er een goede hoes of pyjama te krijgen en het is de investering zeker waard

 

 

Buitenhoezen

Een goede autohoes moet ook buiten ventileren en aan de buitenkant bestand zijn tegen extreme condities terwijl de binnenzijde zacht moet zijn voor de auto. Met extreme condities bedoelen niet alleen wind, regen, hagel, sneeuw en ijs, maar ook boomsappen, vogelpoep en zon. Dergelijke autohoezen moeten goed sluiten rondom de auto zodat er bij harde wind niets klappert of tegen de auto aanslaat.

 


Ook interessant

4 reacties op “Autohoezen: de wintercollectie is er alweer!”

 1. C vroege says:

  Geachte heer wat kost een hoes voor een Lincoln mark4 (1976) auto staat altijd binnen m.v.g cor vroege 06 18997492

  1. klassiekerweb says:

   Geachte heer Vroege,

   Ik zou het u echt niet kunnen vertellen want wij verkopen geen hoezen. Maar ik denk als u de vraag stelt op ons forum, er wellicht iemand reageert die dit wel weet/verkoopt.

   vriendelijke groet,

   Frank

 2. Gert luyer says:

  Ik ben op zoek naar een buiten hoes voor Mijn packard 120coupe uit 1936

  1. klassiekerweb says:

   Beste Gert,

   Stel de vraag op ons forum, dan regeert er wellicht iemand die je hiermee kan helpen.

   hartelijke groet,

   Frank

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*