Autohoezen: de wintercollectie is er alweer!

Donderdag 24 april 2014 om 10:23 door Frank

Zoals altijd loopt de mode vooruit op de seizoenen en terwijl iedereen lekker gaat toeren met zijn oldtimer, zijn de ontwerpers alweer bezig met de wintercollecties voor de komende winterslaap. We hebben het in dit geval uiteraard niet over de auto’s maar over de autohoezen en pyjama’s en ze zijn er weer in alle mooie kleuren, soorten en maten :-).

 

Autohoes of autopyjama voor de echte liefhebber

Alle gekheid op een stokje: elke liefhebber van automobielen zal het met ons eens zijn dat een zeiltje of een oude dekbedovertrek over je klassieke auto echt niet (meer) kan. Als je wilt dat je auto zijn winterslaap goed doorkomt dan zorg je ervoor dat deze onder een goede afdekking staat. Het gaat ons dan ook uiteraard niet om het modieuze van een hoes maar meer om het feit dat je klassieker een goede hoes verdient. Autohoezen zijn speciaal gemaakt om je klassieker te beschermen.

 

Een autohoes is een goede investering omdat deze de lak beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals het weer, maar ook stof, opspattend vocht en vuil en kan bij contact met harde voorwerpen zelfs lakschade voorkomen. Bovendien staat je oldtimer ook veiliger want kwaadwillenden kunnen niet makkelijk in je oldtimer kijken zonder de hoes eraf te moeten halen.

 

Ventilatie tegen condensvorming

vochtvreter

Een goede hoes of pyjama zorgt voor bescherming tegen vuil. Ook in een garage is stof en vuil aanwezig wat kan neerdalen op je auto, hier wil je je auto tegen beschermen. Daarnaast is het belangrijk dat het materiaal van de hoes of pyjama goed ventileert om zo condensvorming of erger te voorkomen. De buitenkant is van sterk en vochtwerend materiaal terwijl de binnenkant zacht is en beschermt. Zorg er uiteraard voor dat je auto schoon is voordat je er een hoes overheen trekt. De hoes kan nog zo zacht zijn, als er vuil tussen zit wat kan krassen krijg je alsnog beschadigingen aan je lak.

 

Wat nooit kwaad kan, is een vochtvreter in de auto plaatsen. Vochtvreters zijn verkrijgbaar bij elke grote doe-het-zelf zaak en je kunt ze gewoon op de vloer van je auto plaatsen.

 

autohoezen

Voor elk model is er een goede hoes of pyjama te krijgen en het is de investering zeker waard.

 

 

Buitenhoezen

Een goede autohoes moet ook buiten ventileren en aan de buitenkant bestand zijn tegen extreme condities terwijl de binnenzijde zacht moet zijn voor de auto. Met extreme condities bedoelen niet alleen wind, regen, hagel, sneeuw en ijs, maar ook boomsappen, vogelpoep en zon. Dergelijke autohoezen moeten goed sluiten rondom de auto zodat er bij harde wind niets klappert of tegen de auto aanslaat.

 


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*